Jun 23, 2008

diserang pro-umno dan pro-pas.. :)

malaysia.. sebuah negara berbilang kaum yg sepatutnya menjadi tunjang kekuataan negara..
akan tetapi seakan2 menjadi semakin lemah.. bukan kerana cina, bukan kerana india, tetapi disebabkan melayu sendiri.. terutama yg berfikiran kolot.. yg keras kepala..

sebagai contoh sejak blog ini bermula.. tiada sebarang masalah.. tetapi.. selepas ada beberapa pihak yg kurang senang dgn kritikan yg saya lontarkan di malaysia-today.. saya diserang secara peribadi.. haha.. pegi mampus! kalau tak boleh terima teguran, pegi duk kat hutan! this is a free country.. sila fahamkan apa maksud merdeka.. NO to ISA!

kita semua sama.. kita semua manusia.. mungkin disebabkan faktor geografi dan latar belakang yg agak jauh berbeza.. maka wujud pertelingkahan pendapat.. ada yg mengambil serius tentang kritikan terhadap pemuda PAS misalnya.. hello? jgn sempitkan minda.. pandang sekeliling.. tolong jgn buang masa memperjuangkan perkara remeh kerana negara kita masih dibelenggu bayang hitam pemimpin UMNO yg sangat tidak boleh dipercayai!

cukuplah.. kalau masih tak puas hati.. kita debat.. buka topik baru kat TKO ke.. kat Lowyat ke.. kita tengok apa kata majoriti.. jgn malukan diri sendiri.. jgn malukan agama yg kita anuti..


peace!

10 comments:

yingchua said...

caya la semut
you are a true malaysian
ans so am I

semut said...

thanks yingchua
saya dari kecik dulu sekolah rendah kat tapah ramai kawan india, cina.. org asli pn ada mah.. sampai skrg ni dah kerja kiri kanan macam2 bangsa ada.. so itu pasal saya marah kalau ada melayu yang pentingkn bangsa sendiri saja.. tak bleh pakai punya orang

Gergasi tidur said...

UMNO TU BODOH BENDUL ! DIA BOLEH cakap orang, orang tak boleh cakap dia ! SEmua UMNO hanya tau duduk minta projek. Bos, ada Projek ka? apa x2 projek pun boleh bah... Bikin tu tandas pun boleh bah... Aiya susah macam ni la.. tak pa bos, nah ini dia persenol komision untuk bos! Bos boleh pegi cuti-cuti bah..Ini la UMNO ! Racist UMNO, RASUAH UMNO ! tak da rasuah tak da racist not UMNO !

semut said...

sabar cik gergasi.. aku pun panas.. tapi xpe.. diorang mesti dpt balasan satu hari nanti..

BlueGene said...

semut pun ada blog :'?, hairan anak lelaki ajaib...

http://bluechip-arena.blogspot.com/

semut said...

thanks coz sudi singgah sini..
salam semut..

dannew said...

Strategi BN utk lepaskan takhta kerajaan untuk tahun 2012 nnt supaya bile pembangkang naik BN dh tabur byk problem dlm negara.. sebelum pembangkang naik baik pulun kaw kaw..

Surind Raj said...

Hi Semut, keep the faith ;-) Don't let losers affect ya..hehe, all the best.

Cheers!

Sinistra said...

If only some people share your thoughts... there is no place for extremism in Malaysia!

Pak Oncu said...

semua manusia asal kejadian nya sama, Allah yang menjadikan! Jadi nya jgn lah kecoh pasal bangsa ni,,,Yg penting sekarang kita tukar lah pemerentah...