May 12, 2009

media umno macam haram jadah

Assalamu'alaikum Wr,Wb

MINDA RAKYAT MALAYSIA PERLU DI BASUH DARI DAKYAH BN


BANYAK KENYATAAN DARI BERITA MELOYA DAN BLOG UMNO KATA ZAMBRY BERJAYA BALIK SEBAGAI MB PERAK ? INI TIDAK BENAR SAMA SEKALI, ZAMBRY TETAP ZAMBRY SEBAGAI ADUN BIASA SAHAJA, APA YANG DI HEBOHKAN IALAH SEOLAH-OLAH ZAMBRY SUDAH DAPAT JAWATAN MENTERI BESARNYA, SEMUA ITU TIDAK BENAR SAMA SEKALI, APA YANG BENAR IALAH ZAMBRY BERJAYA BUAT RAYUAN KAT MAHKAMAH RAYUAN, ITU SAHAJA,ITU SAHAJA, SAYA REPEAT ITU SAHAJA SEHINGGA RAYUANNYA DI ISTIHARKAN MAHKAMAH RAYUAN NANTI, KITA TAK TAHU BILA

APAKAH RAYUAN ZAMBRY ? RAYUANNYA IALAH SUPAYA MAHKAMAH MEMBATALKAN KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI, INI BERMAKNA SELAGI,SELAGI, SELAGI MAHKAMAH RAYUAN BELUM LAGI BERSIDANG DAN MEMBUAT KEPUTUSAN MAKA KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI TETAP MASIH LAKU DENGAN KEPUTUSAN MUHAMMAD NIZAR SEBAGAI MENTERI BESAR PERAK, BOLEH FAHAM ! BOLEH FAHAM ! BOLEH FAHAM UMNO ! HUH ! BIAR LAH CERDIK SIKIT JANGAN BANGANG SANGAT DENGAN APA YANG TELAH DI PERSETUJUI OLEH MAHKAMAH RAYUAN DAN PERMOHONAN ZAMBRY ITU

INI BERMAKNA ZAMBRY MASIH TIDAK BOLEH BERLAGAK SEBAGAI MENTERI BESAR PERAK SEBAGAIMANA YANG DI PEROLEHINYA DARIPADA SULTAN ! BOLEH FAHAM UMNO ! DIA JUGA TIDAK BOLEH DUDUK DI PEJABAT MENTERI BESAR PERAK SEBAGAIMANA IA TELAH DUDUK DI SITU SECARA HARAM KERANA NIZAR TIDAK PERNAH MENGOSONGKAN PEJABAT NYA ! BOLEH FAHAM UMNO ! ZAMBRY TETAP BERSTATUS ADUN BIASA SAHAJA ! BOLEH FAHAM UMNO ! BAGI MUHAMMAD NIZAR PULA DIA BOLEH BERTUGAS SEBAGAI MB PERAK KERANA MAHKAMAH TINGGI PUNYA KEPUTUSAN MASIH LAGI LAKU DAN BERJALAN ! BOLEH FAHAM UMNO !

ADAPUN MUHAMMAD NIZAR TERPAKSA KELUAR DARI PEJABATNYA YANG SAH IALAH KERANA MENGELAKKAN SUASANA TEGANG OLEH PENGIKUT YANG BANGANG DENGAN PERJALANAN UNDANG-UNDANG ! BOLEH FAHAM UMNO ! BAGI NIZAR TAK ADA MASALAH BERBUAT DEMIKIAN (MENINGGALKAN PEJABATNYA ) KERANA BERSIKAP TERBUKA DAN UNTUK MEMELIHARA HARMONI, BOLEH FAHAM


1 comment:

Baginda Reformasi said...

Bagaimana Tangani isu PERAK


Salah satu caranya telah di siarkan oleh enCYBERBORON dalam blog beliau... baginda tumpang copy... Adakan Pilihanraya Mandotori...Sah UMNO takut menghadapi pilihanraya. UMNO tak mahu mengadakan pilihanraya. UMNO akan halang semua cubaan untuk mengadakan pilihanraya. Sultan dah tolak permohonan perkenan pembubaran DUN pada 5 Februari. SPR tolak perisytiharan kekosongan kerusi Behrang, Changkat Jering dan Jelapang. Terkini sidang mee segera Mahkamah Rayuan meluluskan permohonan Zambry Kader untuk menangguhkan pelaksanaan keputusan Mahkamah Tinggi yang dibuat 22 jam sebelumnya. UMNO betul-betul tak mahu diadakan pilihanraya.


Aku terima satu cadangan daripada seorang pemanggil ke telefon bimbit aku sekejap tadi. Cadangan itu sangat baik. Kita boleh dapatkan pilihanraya secara mandatory. Tanpa perlu perkenan Sultan. Tanpa perlu surat perletakan jawatan. Mahkamah pun tak boleh masuk campur. Bagaimana? ..... empat lima orang ADUN BN (termasuk ADUN bebas) mati!

Kata pemanggil itu "kita dapatkan perkenan Tuhan untuk mengadakan pilihanraya, Tuhan cabut nyawa empat lima ekor wakil rakyat BN, terutamanya yang melompat-lompat tu, apa lagi yang boleh menghalang diadakan pilihanraya?"

Doa orang yang dizalimi akan dimaqbulkan Tuhan. Rakyat Perak telah dizalimi dengan dahsyat sekali. Bahkan sebenarnya seluruh rakyat Malaysia dizalimi oleh UMNO-BN. Mengapa tidak kita manfaatkan tawaran 'maqbul' doa orang yang dizalimi itu?

Apa kata kalau secara serius dan besar-besaran seluruh umat Islam bermunajat dan solat hajat setiap hari secara berterusan memohon secara specific agar Allah cabut nyawa empat lima orang ADUN BN. Orang bukan Islam pun boleh berdoa juga kerana mereka pun sama dizalimi. Majlis munajat dan solat hajat itu diadakan beramai-ramai di masjid, surau dan markaz. Munajat dan solat hajat secara individu juga dilakukan di rumah masing-masing.

Macam mana? Salahkah cara begini? Nabi Muhammad SAW pun berdoa agar musuh Allah yang memeranginya dihancurkan oleh Allah SWT. UMNO sememangnya musuh Tuhan. Mereka memusuhi keadilan yang diwajibkan oleh Allah. Mereka memerangi hak rakyat. Mereka menentang keluhuran perlembagaan dan kedaulatan undang-undang. Mereka anti sistem hidup yang diperintahkan oleh Allah SWT.

Tak bolehkah kita mendoakan supaya musuh-musuh Allah itu dibinasakan? Kalau UMNO tak puas hati kerana mereka dilabelkan sebagai musuh Allah, itu hak mereka. Kalau UMNO tak puas hati kerana kita mendoakan ADUN mereka mati, itu hak mereka. Kalau mereka yakin doa kita itu tak akan dimaqbulkan Tuhan, itu hak mereka. Kalau mereka percaya bahawa mereka bukan musuh Tuhan, itu hak mereka. Kalau mereka nak kata bahawa kitalah yang memusuhi Tuhan, itu hak mereka. Kalau mereka pun nak berdoa supaya kita pula dibinasakan oleh Tuhan, itu hak mereka. Buatlah.

Majoriti besar ulama' tempatan dan ulama' seluruh dunia mengakui UMNO zalim. Kecuali dua tiga kerat ulama' UMNO yang hidup semata-mata nak cari makan. Majoriti cerdik pandai tempatan dan antarabangsa mengesahkan UMNO zalim, jahat, melanggar undang-undang, merosak demokrasi dan rasuah parah. Krisis rampasan kuasa negeri Perak hanya cebisan kecil daripada amalan kesyaitanan UMNO yang maha mega.

Kalau kita (penyokong PR) tak dapat mencari hujah untuk menolak keabsahan dan kewajaran cadangan pemanggil itu, maka eloklah kita gerakkan majlis munajat dan solat hajat bermai-ramai itu secara serius. Setiap individu penyokong PR juga bermunajat dan solat hajat setiap hari di rumah masing-masing. Siang dan malam. Mohon kepada Allah secara khusus. Minta matikan lima orang ADUN BN (termasuk ADUN bebas) supaya pilihanraya kecil dapat diadakan.

Posted by Baginda Reformasi at 5:57 PM