Jul 22, 2009

60 lelaki bengap dihalau

Kira-kira 60 penyokong Umno dan parti komponen BN menyertai demonstrasi di hadapan pusat membeli belah Ampang Point untuk menyatakan sokongan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan polis untuk meneruskan siasatan terhadap kematian Teoh Beng Hock dan tidak mahu ianya dipolitik oleh parti pembangkang.

Perhimpunan selama kira-kira 15 minit diketuai oleh ketua Umno bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo.

Ia disertai ahli Umno dari bahagian Ampang, Gombak dan Pandan. Manakala ahli MCA, MIC, PPP dan Gerakan pula adalah dari bahagian Ampang.

Perhimpunan itu berlangsung selama 15 minit. Mereka membawa kain rentang yang bertulis 'Umno bahagian Ampang yakin kredibiliti SPRM dan polis untuk teruskan siasatan' dan 'Umno bahagian Ampang menyokong tindakan SPRM dan polis".

Mereka juga membawa poster yang antaranya bertulis 'Jangan ganggu tugas SPRM dan polis, teruskan siasatan' dan 'Pembangkang jangan alihkan isu!!!'. Mereka turut melaungkan 'Hidup Umno' dan 'Hidup Melayu'.

Sementara itu, dalam ucapannya, Ismail menegaskan sokongan kepada SPRM yang menurutnya mempunyai imuniti sewajarnya dalam menjalankan siasatan.

Katanya, mereka juga memberi sokongan dan kepercayaan penuh kepada polis dalam menjalankan siasatan secara adil dan profesional.

Polis arah bersurai. Lembu lembu balik kandang masing masing.



Cerita penuh: Malaysiakini


8 comments:

Luca De Ketiak said...

buat banner pun xmampu ke mamat2 ni? ada ke pakai kain kapan tulis pakai spray can? tunjuk xde duit la tu..

sEmut said...

beli kain kapan, manila kad, spray can, marker biru merah hitam.

lepas tu claim ribu ribu. confirm

Anonymous said...

Tungguler bila salah seorang daripada mereka mampus jatuh dari bangunan MACCA ... jangan bazir kain rentang tu.

Oops, lupa yer ahli UMNO kebal dari segi undang-undang!

Basuh Baju said...

UMNO ni kan nak berubah...hahaha

Luca said...

semut,
fdaus suruh gua smpaikan pada lu. dia xde internet.

dia nak wat blind date dgn lu ms pekan frinjan.

dia suh lu datang pakai baju kaler pink. senang nak cam.

sEmut said...

basuh baju, diorang training buat demo. nanti lepas pru mesti hari hari diorang demo

sEmut said...

luca, shah alam ramai budak laki pakai pink. student uitm ni lain macam sket peel dia.

Luca De Ketiak said...

lu pakai merah. kasi nmpk ghairah. muahahaha!