Jul 21, 2009

najib cakap tak serupa bikin

Sikit sikit 1Malaysia, hari hari berita ada cakap 1Malaysia, iklan pun ada 1Malaysia, radio pun selalu cakap pasal 1Malaysia, suratkhabar pun gila 1Malaysia, macam gampang. Tapi, pernah tak lu orang tengok sendiri website 1Malaysia si Najib-tantuya tu? pernah bukak?

Tadi gua saja gatal tangan nak usha apa perkembangan terbaru website jijik tu. Kali terakhir gua bukak masa September 2008. Ada gua Prt Scr gambarnya di sini.

Dan ini yang terbaru..


Korang perasan tak? Dalam dia duk heboh sana sini 1Malaysia sampai gua rasa nak muntah, tapi dia tak masukkan langsung pilihan bahasa Tamil untuk bacaan mereka mereka yang berbangsa India. Apa jadah? Website Malaysiakini pun ada sediakan 4 bahasa pilihan untuk tatapan warga Malaysia. Apa cerita Najib Razak? Patutla Mahathir selalu hentam lu, lu tak masukkan bahasa ibunda dia. Kah kah kah.


Notasemut: Nah tengok sendiri di sini (tak taula kalau esok lusa dia dah masukkan pulak)



9 comments:

Basuh Baju said...

lu nk kena tgkp ISA ke? haha

paiseh said...

hapa jadah laa satu malaysia ni..??
mana pegi wawasan 2020??

sEmut said...

basuh baju, ok je kalau kena tangkap. gua jenis berani buat berani tanggung. bukan macam pondan yang letupkan altantuya tu.

paiseh, itu la pasal. sejak lahir tak pernah pulak gua dengar ada 2-3 malaysia. bangang punya pm

Luca De Ketiak said...

kalo lu tanya tukar tiub, dia suh wat bahasa iban, dusun, bajau, argh byk lagi la..

gua 4th!

FdausAmad said...

woii Frinjan bila?,

sEmut said...

frinjan sabtu ni. lu jaga anak bini lagi bagus la daus.

FdausAmad said...

gua nak pegi la woii..lu macam tak nak kasi gua pegi saja.
bgla detail woii..kehkehkeh

sEmut said...

ok ok jemput datang. tapi nanti kalau bini lu look back in anger jangan salahkan gua. haha

Luca De Ketiak said...

gua kerat konek gua kalo lu dtg fdaus..