Feb 12, 2009

ah balik balik nak agung orang luar.

923 managers have lost their jobs since Fergie took over at Manchester United in November 1986...

Gua baca cerita ni kat NST mukasurat belakang sekali pagi ni. Muka depan dah confirm cerita palsu nak jilat kerajaan. Ya. Sebab tu gua tak baca muka depan. Cerita ni NST cedok bulat bulat dari Daily Mail edisi semalam. Haha. Kata go straight dont belok belok. Celaka. NST pun selalu cilok jugak. Saja gua malas nak ungkit kisah kisah lalu.

Babi. Patutnya bukan cerita Alex Ferguson lu orang NST letak sebagai tajuk besar muka belakang. Patutnya tajuk ni, “Just a bunch of school boys” ataupun “It was school-level football from start to finish”. Haha.

Itulah kata kata tulus ikhlas dari Ken Worden masa tengok game Terengganu lawan Polis itu hari. Nasib baik dia mat saleh. Kalau dia asal dari Kampung Lubuk Katak mungkin dia akan kata "cis, main macam babi" Patutnya kisah benar dalam scene bola Malaysia ni diberi perhatian lebih. Baru terbukak sikit mata sultan bola dan FAM. Ni tidak. Sikit sikit nak agungkan bola orang. Bola sendiri terpinggir malu...