Apr 13, 2011

hosni mubarak menderita sakit jantung

Mantan Presiden Mesir Hosni Mubarak kini berada di hospital setelah dilaporkan mengalami serangan jantung.

Lelaki berusia 82 tahun itu telah dibawa ke unit rawatan rapi selepas menderita masalah jantung, televisyen kerajaan melaporkan.

Mubarak dibawa ke sebuah hospital di Sharm el-Sheikh, di mana dia telah tinggal sejak meletakkan jawatan, setelah jatuh sakit semasa disoalsiasat atas pembunuhan penunjuk perasaan dan menggelapkan dana awam, kata televisyen kerajaan.

Mubarak ditumbangkan pada 11 Februari selepas pemberontakan besar-besaran selama 18 hari terhadap pemerintahannya.

Televisyen kerajaan berkata Mubarak mengalami "krisis jantung", selama soal siasat tetapi tidak memberikan butiran.

"Mubarak dirawat di Hospital Antarabangsa Sharm el-Sheikh petang ini, di tengah kawalan keselamatan yang sangat ketat di bandar ini," kata seorang sumber keselamatan.

Sumber dari hospital menolak untuk memberi komen dan mengatakan bahawa "Menteri Kesihatan akan membuat pengumuman" tidak lama lagi. Mubarak dikejarkan ke hospital oleh pengawal peribadinya, lapor televisyen kerajaan.

Kereta polis dan ambulans mengelilingi hospital, serta kehadiran banyak polis tentera.


Sumber : The Sun UK

* * * * * * *

notasemut: majoriti aktivis pro-demokrasi mesir tidak percaya langsung pada berita ini. kata mereka, "ini semua lakonan!" KAH KAH KAH! nak mati pergi mati terus! masuk hospital siap layanan vip ni semua hanya membazirkan wang rakyat! buang masa doktor dan jururawat! KAH KAH KAH!


No comments: