Apr 18, 2011

KES VIDEO SEKS : SAH BUKAN ANWAR?


dari mstar, berita bernama melaporkan siasatan dah selesai, tapi masih kabur kabur. isu utama yang masyarakat nak tau ialah pelakon utama video tersebut. kenapa bernama tak tulis anwar tak terlibat? kata dah selesai siasatan. kasi cerita la terang terang sikit. 

kenapa masa video tu mula mula keluar, semua akhbar, tv burukkan nama anwar? siap tayang di berita jam 8 malam lagi. time magrib pasang video skandal yang tak tau asal punca. tahniah negara islam umporno. gua bukan pkr, gua bukan pas, gua jenis asalkan bukan umno. tapi sebagai rakyat, gua ada hak untuk tahu cerita sebenar. dari pagi gua duk refresh bernama dengan utusan punya berita online. haram takde apa.


bila gua bukak keadilandaily pulak, terang tajuk tulis 'polis sahkan bukan anwar'. daripada berpuluh juta rakyat malaysia, berapa ramai je yang bukak keadilandaily ni. gua sendiri pun jarang bukak. kasi umum terang terang kat tv la siapa betul siapa salah. menteri televisyen tu kalau tak reti buat kerja suruh dia berhenti la. suruh dia kerja jadi ejen pembantu rumah indonesia lagi baik. tui!

notasemut : kalau kes ni dah selesai, apa kata kita bukak balik kes altantuya? ehem ehem..

* * * * * * *

UPDATE : keadilandaily dah tarik balik artikel tu. sebab sebenarnya polis belum sahkan lagi. hah nampak? dua dua taik. yang polis kata siasatan dah selesai. tapi still taknak umum keputusan penuh, yang keadilan pulak main langgor je. inilah malaysia. tanah tempat berak ku.

penjelasan lanjut di blog Ameno World. masalahnya sekarang, ada campurtangan pihak ketiga ke yang nak berahsia sangat ni? biasanya kalau sah pelakon tu melibatkan pemimpin pembangkang, confirm dah riuh dalam semua akhbar dah ni. kan?


2 comments:

tasekM said...

dan siasatan ini hanya dimaklumkan selepas pilihan raya sarawak. kenapa bukan sebelumnya...?

ah! dia org mmg jahanam.

mau kena ajar next PRU nih....

dapat sarawak.
silap2 banyak lagi negeri terlepas...




.

sEmut said...

ala kak nanti sebelum pru keluar pulak video anwar main kuda. bukan boleh kira diorang ni.