May 5, 2011

politik kote

terdesak. itu je perkataan yang paling tepat untuk mencerminkan perangai pemimpin umno barisan nasional kebelakangan ni, dalam proses menjatuhkan maruah dan seterusnya membunuh karakter anwar ibrahim menjelang pilihanraya umum yang akan datang. dan sudah tentu, siap dengan bantuan media.

tengok saja hari ni, blog ketua pencacai, papagomo, siap tayang kote (screenshot dari skandal video seks) demi meraih sokongan melayu supaya kembali menyokong umno. ah come on.. macam tu ke caranya nak tarik sokongan melayu? dah habis fikir? dah habis idea?

gua macam biasa, layankan aje la. baca lebih kurang, gelak sikit sikit, terus gua keluar dari blog pencacai tu. apa gila nak lepak lama lama. kalau gua komen pun bukannya dia nak siarkan. kah kah kah!

benda benda macam ni tak perlu la gua link. kalau isu cover depan playboy tu sedap sikit nak letak gambor, ini kote! apa cilaka gua nak cemarkan blog gua dengan gambar kote entah siapa siapa punya. lain la tukartiub, penuh gambar lubang bontot dia taruk masa isu saiful bukhari dulu. kah kah kah!

tapi gua respek juga la kecekalan hati rakan fesbuk gua sorang tu. sanggup dia kaji gambor kote tu dengan teliti sampai dapat jawapan. apa jawapannya? jawapannya ialah lelaki yang kononya anwar tu tak sunat! kah kah kah! tahniah bro. tak sia sia lu mengadap. ini pun tak perlu gua link. lu minat lu cari sendiri.

dalam isu video seks ni, gua tak tau la apa penyudahnya. walaupun dah banyak analisis pendedahan dan keraguan melampau, tapi media arus perdana terus melaporkan berita yang berat sebelah. padahal siasatan polis dalam kes ni dah lama selesai, masalahnya peguam negara pulak suruh ubah siasatan. bangang bukan? tak tau la kalau orang orang tua umno fikir idea ni bijak, tapi gua rasa benda benda macam ni bangang nak mampos! rosmoh bijak sikit, tahu?

apapun, inilah permainan mereka. kita layankan aje. anwar nak sumpah atau tidak, itu dia punya hal. karang kalau dia sumpah, siapa tahu esok lusa keluar video lain pulak? kah kah kah! ummi hafilda kata ada 18 episod dia pegang, eskay pun dengarnya ada pendedahan besar lagi. saiful bukhari? hello? merajuk bawak diri ke? jeles sebab kes awak tak sempat rakam video ke? kah kah kah!


No comments: