Jun 9, 2011

canon - google guitar doodle cover



hari ni satu dunia sibuk main gitar dekat google. ye la. nak beli tak mampu, kalau mampu pun bukannya reti sangat nak main. keh keh keh. mula mula tu rasa bangang juga main pakai mouse. rupa rupanya bila tekan kotak hitam kecik dekat bawah tu terus boleh main pakai keyboard! baru la syok. kalau rajin cari dekat youtube, boleh dapat banyak kombinasi huruf untuk sesebuah lagu. berikut gua kongsikan antara pemain gitar papan kekunci yang berjaya main lagu canon pakai keyboard. amacam? steady?


tak puas? nak yang lebih real? nah gua kongsi salah satu video all-time favourite gua. tapi lagu canon jugak la. hidup johann pachelbel!




UPDATE : ce cuba kod bawah ni (thanks my dear fesbuk friend)
1. Buka Google
2. Klik pada petak yang rupa macam keyboard di logo Google tu sampai dia bertukar jadi warna merah
3. Lepas tu cuba tekan nombor-nombor '1164, 44864345, 1345 670987' guna nombor di keyboard anda
(P/S : Guna nombor yang bawah F1, F2 semua tu)

hah jadi?

No comments: