Jun 1, 2011

sempena tarif elektrik naik - negara komunis tak sekejam malaysia!

sumber : utusan meloya

siapa kata negara yang diperintah parti komunis ni jahat? kah kah kah! ibrahim ali mana ibrahim ali? majlis ayahanda mana majlis ayahanda? pekida yang berdemo tuntut DNA anwar itu hari taknak berdemo tuntut hak rakyat ke? kah kah kah!

china naikkan tarif sebab dilanda kemarau di bahagian tengah negaranya dan menjejaskan pengeluaran hidroelekrik. tahu? dan kenaikan tarif elektrik itu juga langsung tak melibatkan kediaman rakyat.

sementara itu di malaysia, cuaca dilaporkan baik dengan kadangkala panas dan tiba tiba hujan di beberapa tempat. kah kah kah! kenaikan tarif elektrik di malaysia adalah untuk menyuap kroni kroni sampai kembung. cerita rasionalisasi subsidi apa lancau tu semua bohong je weh! tak perlu gua cerita lanjut kebebalan pemimpin di malaysia. boleh rujuk entri lama lama berkaitan kenaikan tarif elektrik di bawah..


notasemut : tahukah anda tiada hukuman lain selain MATI bagi setiap pesalah rasuah di negara china? di malaysia? siap dapat naik pangkat pengerusi felda. kah kah kah! siap dilantik jadi ketua menteri. kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah!
Lethal injection is more commonly used for "economic crimes", such as corruption, while firing squads are used for more common crimes, like murder. - wiki (Capital punishment in the People's Republic of China)

 

No comments: