Jul 30, 2011

Tragedi Port Dickson [GAMBAR]


PORT DICKSON, 30 Julai -- Sebuah papan tanda tumbang dan menghempap sebuah kereta yang diletakkan di tepi jalan di Batu 4, Port Dickson ekoran ribut yang melanda secara tiba-tiba dalam kejadian yang berlaku kira-kira 12 tengahari tadi.

Ribut beserta hujan lebat itu turut menyebabkan beberapa buah kereta yang diletakkan di tepi jalan oleh orang ramai yang hadir untuk menyaksikan majlis Perbarisan Tamat Latihan Perdana yang di adakan di Pusat Latihan Tentera Darat (PUSASDA) rosak teruk kerana dihempap oleh beberapa batang pokok yang tumbang.


Musa Bulat, 68, menggaru kepala ketika melihat van yang di bawanya untuk menyaksikan majlis Perbarisan Tamat Latihan anaknya Mohd Ibnu Sofian di Pusat Latihan Tentera Darat (PUSASDA) rosak teruk kerana dihempap sebatang pokok yang tumbang ekoran ribut yang melanda secara tiba-tiba dalam kejadian yang berlaku pada kira-kira 12 tengahari tadi.

Dia yang datang bersama 11 lagi ahli keluarganya terpaksa menunggu adiknya yang akan datang dari kampong di Kampong Paya, Pulai, Johor untuk membawa mereka pulang kerana van yang mereka naiki itu rosak teruk.



Sebuah kereta yang diletakkan di tepi jalan di Batu 4, Port Dickson dihempap sebatang pokok yang tumbang ekoran ribut yang melanda secara tiba-tiba dalam kejadian yang berlaku pada kira-kira 12 tengahari tadi.

Ribut beserta hujan lebat itu turut menyebabkan beberapa buah kenderaan yang diletakkan di tepi jalan oleh orang ramai yang hadir untuk menyaksikan majlis Perbarisan Tamat Latihan Perdana yang di adakan di Pusat Latihan Tentera Darat (PUSASDA) rosak teruk kerana dihempap beberapa batang pokok yang tumbang.

Sumber : Bernama Fotoweb

* * * * * * *

Sebelum kejadian..

sumber : bernama 11.40 pagi tadi

* * * * * * *















sumber : fesbuk

ASTAGHFIRULLAH,,!!!
inilah antara ungkapan yg kami anak2 muda Telok Kemang dgr pabila bertemu dgn semua ahli2 keluarga kadet penamat latihan tentera dan pdrm di PUSASDA tadi yg turut dirasmikan oleh najib tun razak / ROSMAH MANSUR / zahid hamidi / hisham the pon..
ADAKAH INI BALA...???
- apabila seorang bayi kecil berumur 3 bulan terbang ditiup angin kuat ketika ribut berlaku dan hampir jatuh kedalam longkang yg bertakung dgn air.
ADAKAH INI BALA...???
- apabila banyak kenderaan rosak teruk apabila ditenggelami air di kawasan yg sebelum ini BELUM PERNAH banjir.
ADAKAH INI BALA...???
-apabila 2 buah kampung berhmpiran dgn tempat dukun ada semua banjir ditenggelami air.
ADAKAH INI BALA..???
- apabila beberapa biji kenderaan rosak dan hancur teruk apabila ditimpa pokok dan tiang2 elektrik..
ADAKAH INI BALA...???
- apabila 2 orang meninggal dunia ditimpa pokok ketika berada dlm kereta mereka.
ADAKAH INI BALA...???
- apabila khemah2 yg dipasak kuat di kawasan dataran lapang, terbang ditiup angin. yg mnjadi kehairanan,hanya khemah PDRM sahaja yg terbang dan hancur dibantai ribut, tetapi khemah2 kepunyaan tentera hanya mngalami sedikit shj kerosakkan..fikirkan..
ADAKAH INI BALA...???
- apabila gerai2 peniaga2 kecil habis hancur dibantai ribut dan bertaburan diatas jlanrya..
ADAKAH INI BALA...???
-apabila bumbung2 atap2 rakyat yg tinggal berhampiran kawasan dimana PM dan rosmah ada, habis terbang dan hancur berterbangan..
ADAKAH INI BALA..???
-apabila kubah masjid bagan pinang tercabut dari tiangnya dan terhempas ke bumi

ADAKAH SEMUA INI BALA APABILA KAMI RAKYAT TELOK KEMANG MENYATAKN DENGAN SEBENAR BENARNYA BAHAWA BELUM PERNAH BERLAKU RIBUT SETERUK INI, TATKALA SEORANG DUKUN DARI PUTRAJAYA HADIR BERSAMA SUAMINYA DI BUMI TELOK KEMANG INI...!!!

kredit gambar : brader saufi samm - anak jati PD


rosmoh seru sumbangan ikhlas tabung rayuan hari pahlawan

sumber : bernama

bagus betul suami perdana menteri malaysia ni. ke hulu ke hilir dia buat kerja. projek permata dia handle, teknologi hijau pun dia kepala, hal ehwal wanita dan masyarakat pun dia jaga, dan sekarang, kerja kerja kutipan tabung rayuan hari pahlawan pun dia masuk campur juga. peh. bukan senang nak dapat orang rajin macam dia ni. sebab tu dia kaya raya boleh pakai banyak beg tangan kulit buaya. kah kah kah!


Jul 29, 2011

tutorial / tips for browser tabs : middle-click mouse button

butang klik di tengah mouse (tetikus) atau lebih dikenali dengan nama scroll wheel — boleh berfungsi dengan efektif dalam mengendalikan tab sama ada di Chrome atau Firefox. berikut caranya..

pertama, middle-click 'refresh' button pada browser, dan secara automatik anda akan mendapat satu lagi tab 'klon' di sebelah. peh macam ahli sihir.

kedua, kalau nak tutup tab, cuma middle-click pada tab dan terus hilang. tak perlu tercari cari butang [x] yang halus tu lagi. mudah bukan?

kalau ada yang dah lama tau tu lu orang memang power la. sebab gua baru tau je ni. biasa la, mana ada orang yang tau semua benda sekaligus. bayi baru lahir pun takde yang terus berlari. kah kah kah!

kalau masih tak paham lagi topik di atas, sila rujuk video di bawah.

sumber asal : lifehacker





lain lain tips, di SINI


harimau?

sumber : harimau malaya wiki

home - kuning, away - biru. habis tu siapa yang suruh pakai jersi warna biru di tanah tumpah darahku? siapa? penyokong pun ramai pakai kuning. harimau dekat hutan pun belang hitam kuning. lagu bawah ni pun black and yellow. tapi tak kisah la. kuning ke biru ke benda dah tak layak nak buat macam mana ye dak? apapun tahniah la buat skuad harimau malaya.

tapi gua tetap tak puas hati dengan sorang kawan gua tu. duduk dekat grandstand, lepak dengan shebby tapi pakai baju warna pink. tak patut.. tak patut..


A.U.B - Harimau Malaya (Black & Yellow DJ Biggie Remix) Ft MC Syze & Mr Dan by DJ Biggie


Jul 28, 2011

lepas beg kulit buaya, cincin dan gelang jacob - kini rosmoh minta peruntukan lagi !

rosmoh dan gelang jacob & co

sumber : bernama

puas gua fikir, ayat last sekali tu dia tuju pada siapa? bukan. bukan untuk rakyat. sebab dari maklumat dalaman yang gua dapat, setiap kementerian yang mintak bajet dari kerajaan mesti dapat separuh, suku atau sekelumit je daripada jumlah 'juta juta' yang diminta. tapi untuk permata, berapa dia mintak, banyak tu la yang dia dapat. sebab tu ramai pak menteri tak puas hati dengan rosmoh ni. kakakaka. terima kasih pada sahabat gua yang bocorkan hal ni. ko memang power. yang pasal satu lagi tu, gua simpan dulu.


tadah tangan kesyukuran

rosmoh dan koleksi hermes birkin

notasemut : gua suka berita jenis macam ni. dah la keluar dari mulut dia sendiri pulak tu. peh. lepas ni ada la benda benda baru yang dibelinya nanti ye dak? keh keh keh. sama sama kita tunggu..


malaysia vs singapura - siapa menang?

mudah

mudah

mudah

lowyat


ya, ulat menang..


menjelang pilihanraya umum - runding sempena ramadan? kah kah kah!

sumber : fb media pencacai


kah kah kah! ni apa lancau nak runding lagi ni? sebelum ni bukan main lagi hina pas kelantan pas kedah. siang malam siap keluar berita berat sebelah di semua akhbar dan televisyen, tiba tiba, nak runding? kah kah kah!

pencacai umno ni eloknya berunding dengan iblis yang tulis artikel kat bawah ni dulu. ni saja gua letak satu contoh. sebenarnya banyak lagi artikel bebal yang pencacai umno duk merapu siang malam dekat blog/forum masing masing. kalau dah power sangat pergi jahanam la sama rundingan perpaduan dengan pas. pergi la bergabung dengan bangladesh ke, pendatang tanpa izin ke. kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah!


Parti Ajaran Sesat can go to hell! (Sumber - Melayu Bangkit)
Tarikh 21/06/2011 03:31
Penulis - admin

This old senile fool can only lie to those who are more stupid than him.

This pharaoh will not give up his MB status to the younger generation but will hold on to his power until he dies just like Nabi Muhammad s.a.w.

Who is he to liken himself to our prophet when the pharaoh will even give in to the satan in DAP and give up PAS's dream of establishing an Islamic state???

Bank Islam was not established by him. And what about his actions of becoming friends with Satan but will deny unity with other Muslims in UMNO???

Voting for PAS will not gain any 'pahala' because PAS is actually 'Parti Ajaran Sesat'.

Sure Nabi Muhammad holds the political power then, but our prophet Muhammad s.a.w. received direct guidance from Allah s.w.t.

Unlike Nik Aziz who will even accept money from the Jew or the communists and sell Islam to the highest bidder.

So how can Islam is liken to PAS when PAS is not Islam but only a political party, only to gain earthly matters by selling the religion to DAP.

One question! How many mosques had been built in Kelantan by the PAS government in these 2 decades PAS had administered Kelantan?

If you can't even build one mosque, don't talk as if you are so great when you are a motherfucker.

Can anyone especially PAS supporters or leaders, list down what PAS had done to help uplift the lives of the Muslims in Kelantan?

Come on! You are that good. Surely you can list down something or you are that good that you can't think of anything???

Nik Aziz is stupid, PAS's followers are a billion times more stupid than Nik Aziz.


notasemut : runding kepala bapak lu!

Jul 27, 2011

kuasa, gembira, harta dan bala..

"apa barang..." kata taib mahmud dalam hati.

ok sebenarnya gua nak buat research jenis dan harga barang kemas yang rosmoh dengan bini taib mahmud pakai tu, tapi lepas tenung lama lama gambar ni gua terus pecah perut gelak. terus tak dapat apa. siapa siapa yang expert pasal barang kemas tu boleh la nilai sendiri. gua nak sambung gelak. kah kah kah!



Jul 26, 2011

zahid hamidi menyalak di bawah tempurung

sumber : utusan syaitan laknatullah

  • Bersih 2.0 - 9 Julai 
  • Repot polis - 14 Julai (rujuk gambar bawah)
  • Pendedahan rakaman PDRM - 21 Julai (rujuk sini)
  • Zahid Hamidi menyalak - 25 Julai
  • Umno BODOH - selamanya...

sumber : entri sebelum ni

Jul 25, 2011

entri khas - ROSMOH dan BIRKIN [koleksi 15 gambar]

Birkin bag - wiki

The Birkin bag is a handmade purse by Hermès and named after actress and singer Jane Birkin. The bag is a symbol of wealth due to its high price and elusiveness to the public.

Its prices range from $9,000 to $150,000. (maknanya lebih kurang RM27,000 hingga RM450,000. ya, hampir setengah juta untuk sebuah beg tangan)

Costs escalate according to the type of materials. The bags are distributed to Hermès boutiques on unpredictable schedules and in limited quantities, creating scarcity and, intended or unintended, exclusivity.


History


In 1981, Hermès chief executive Jean-Louis Dumas was seated next to Jane Birkin on a flight from Paris to London. She had just placed her straw bag in the overhead compartment of her seat, but the contents fell to the ground, leaving her to scramble to replace the contents. Birkin explained to Dumas that it had been difficult to find a leather weekend bag she liked. In 1984, he created a black supple leather bag for her, based on an 1892 design. She used the bag for herself then later changed her mind. Nevertheless, the bag has since become an icon.


Design

Birkin bags are sold in a range of sizes. Each one may be made to order with different customer-chosen hides, color, and hardware fixtures. There are other individual options, such as diamond-encrusting.

  • The bag also has a variety of hides such as calf leather, ostrich, crocodile, and lizard. One of the most expensive is saltwater crocodile skin (CONTOH). Bags with smaller scales cost more than those with larger scales. The bag is lined with goat-skin. The color of the interior matches the exterior. Prices for the Birkin bag depend on the color, hardware fixtures, and skin.
  • Sizes are 25, 30, 35, and 40 centimeters. The 50- and 55-centimeter bags are meant for travelling. It also comes in a variety of colors such as pink, red, brown, baby blue, navy blue, orange, white, black, and golden tan. (dan lain lain - limited edition)
  • The bag has a lock and keys. The keys are enclosed in a leather lanyard known as a clochette, carried by looping through a handle. The bag is locked by closing the top flaps over buckle loops, wrapping the buckle straps, or closing the lock on the front hardware. Locks and keys are number-coded. Earlier locks only bore one number on the bottom of the lock. In more recent years, Hermès has added a second number under the Hermes stamp of the lock. These numbers for locks can be the same for hundreds of locks as they are batch numbers in which the locks were made.
  • The metallic hardware (the lock, keys, buckle hardware, and base studs) are plated with gold or palladium to prevent tarnishing. Hardware is updated regularly to maintain the top quality available in the industry at time of production. The metal lock may be covered with leather as a custom option. Diamonds are another custom addition.
  • Hermès offers a "spa treatment" – a reconditioning for overly used bags.
  • A "Shooting Star" Birkin has a stamp shaped like a shooting star adjacent to the "Hermès, Paris Made in France" stamp; this is in gold or silver to match the hardware and embossing. Rarely, the stamp is blind or colorless, if the bag is made of one or two leathers on which Hermes does not use metallic stamping. Birkins or other Hermès bags can sometimes be made by independent craftsmen for "personal use" once a year. Every bag bears the stamp of the craftsperson who made the bag. These identifications vary widely but are not different for every bag made. More than one craftsman's stamp on a bag is not uncommon because the stamp is not a serial reference. Fonts and stamping orders may vary depending on the craftsman.


Craftsmanship

The bags are handmade in France by expert artisans. The company's signature saddle stitching, developed in the 1800s, is another distinctive feature. Each bag is hand-sewn, buffed, painted, and polished, taking several days to finish. An average bag is created in 48 hours. Leathers are obtained from different tanners in France, resulting in varying smells and textures. Because of the individual craftsmanship, other details of the bags may not all match. The company justifies the cost of the Birkin bag, compared to other bags, based on the meticulous craftsmanship and scarcity.

 
* * * * * * *

betul, isu ni dah lama. chegubard pun pernah cerita hal ni dulu di SINI. bukannya gua ketinggalan, tapi gua ambil masa agak lama untuk post entri ni sebab gua sibuk mencari gambar gambar bukti lain yang mengaitkan si rosmoh dengan koleksi birkin dia. 

















hah puas hati? bab harga tu gua no komen. kalau rajin pergi la cari sendiri dekat mana mana. dekat eBay pun ada. tapi takkan dia shopping dekat eBay ye dak? keh keh keh


sumber : ebay

contoh beg birkin