Jul 12, 2011

gelang rosmah - juga dari jacob & co ?

ini rosmah

ini gelang rosmah

ini gua jumpa dekat website jacob & co (rujuk cincin 24 juta)

ini gua buat perbandingan secara mengiring. nampak?

ini nama dan maklumat terperinci gelang tersebut

masalahnya gua tak tau berapa harga dia. siapa siapa rajin boleh la email jacob&co ni tanya harga. gua tengah sibuk tukar minyak enjin kereta ni sebenarnya.

notasemut : tahukah anda 'jacob the jeweler' ni seorang yahudi? (sumber wikipedia). elok la, sorang tuduh anwar dapat bantuan dana dari yahudi, sorang lagi pulak habis juta juta dekat yahudi. dunia ini bulat. keh keh keh



14 comments:

Cha sahaja said...

kayer2..kne rompak,mmg kaye si perompak..

InvinceZ said...

http://forum.lowyat.net/topic/1951314/+340#

tu estimate je. tapi tau2 la jacob&co punya pricing. boleh la agak kot.

Anonymous said...

gemuknye gelang rosmah..

Anonymous said...

Bukan ori kut , sebab yang ori to telampau mahai

kblog said...

kuang3 rosmah kantoi lagi

InvinceZ said...

@Anonymous July 13, 2011 3:10 PM
tiruan? ada bukti gambar rosmah diletakkan dalam who's wear jacob&co yang aku dan beberapa orang lain temui dalam 12 jam lepas. lepas tersebar, gambar tu diremove. ape cerita?

remove la...sila2. kita orang lagi bijak. semua dah save simpan, letak dalam banyak tempat. google cache pun ade lagi. tu pun dah simpan siap2 buat bukti. lagi mau agrgue tiruan?

kalau dah jacob&co pun dah akui gelang yang rosmah pakai tu ori, ko nak kata tak ori? /facepalm

InvinceZ said...

maklumat baru:

------------------------------
you folks should know the jacobandco website can be easily manipulated.
you can literally put any pics to appear when you click at that button.
http://www.jacobandco.com/catalogs/54-brac...a-safari-bangle --> who's wearing jacob and co link

go to http://www.jacobandco.com/celebrities/
click add new. DONE!

i am not a UMNO or PR trooper, heck, the bracelet might be real deal BUT the fact that anyone can upload a pics make this thing less creditable.
------------------------------

copy paste saja. bukti sudah tak berguna lagi. terdapat unsur keraguan.

Anonymous said...

Rakyat hidup susah. Asal saja pembangkang mengkritik cepat-cepat orang UMNO main modal "orang Melayu dikritik". Kononnya UMNO pembela orang Melayu dan pembangkang tidak. Sebenar UMNOlah pengkhianat orang Melayu. 70 peratus orang Melayu hidup susah. Pemimpin UMNO kaya raya. Tengok isteri Najib dengan kemewahannya.... inikah pejuang orang Melayu? Sedihnya ada pula orang UMNO masih mempertahankan kemungkaran. Media kerajaan pertahankan kemungkaran. Kaki bodek pertahankan kemungkaran.
BIARLAH RAKYAT MENGETAHUI KEMUNGKARAN YANG BERLAKU. ALHAMDULLIAH BERSIH 2.0 TELAH MENCELIK MATA RAKYAT MALAYSIA.

Anonymous said...

patutla tax naik je..nak bli gelang dye, bag berkin dy yg harga RM360,000..mmg trok negara kte ade manusia mcm nie..terlepas kt dunia tp confirm akhirat x lps...org nk mkn, blaja kne berhempas pulas dye pulak rampas hak org rmi..mmg keji la org mcm nie..

Anonymous said...

kenapa tak jawab kenyataan InvinceZ???hehehehehehe~~

InvinceZ said...

Anonymous July 14, 2011 12:07 PM

kenyataan aku yang mana? Pasal kemungkinan gambar tu dimuat naik ke Jacob&Co? mungkin..tapi jangan lupa, gelang tu mungkin juga Jacob&Co orriginals.

sEmut said...

fyi gambar ni gua ambil dari blogger celebriti yang gua rahsiakan buat masa ni. tapi gelang tu memang sebijik pattern jacob&co!

Anonymous said...

dulu..pernah gak jumpe dgn Tun Siti Hasmah..sempoi jee orgnye...pakai baju kurung pun kain cotton ape..xde nak merelip sana sini...aduhaiii...

Anonymous said...

aku suka lg hasmah...hendon...low profile..xdela cam dia ni..xde gna gak klu saiz tu lebih dr xxl...better guna duit2 tu pegi slimming sanctuary lg elok..satu bdn dh nampak cam chrismas tree dgn lampu neon..merelip2..