Jul 5, 2011

sempena bersih 2.0 - menang, kalah, malu atau bangga?

kira betul la cerita muka depan suara keadilan edisi kuning ni

sumber : tukartiub

* * * * * * *

sumber : bernama

sebenarnya pihak umno, perkasa, pesilat, perasuah, mamak patriot, gomen dan polis masih tak puas hati sebab perhimpunan ni masih berjaya diteruskan walaupun dipindahkan ke stadium. ye la dah berminggu dok canang siang malam perhimpunan ni haram, tangkap sana sini, baju kena tangkap, parang dengan botol berpenutup pink pun kena tangkap. kah kah kah! last last agong bagi lampu hijau. hah, mana nak letak muka?

tapi geng ni malu nak bersuara. last last terpaksa gunakan khidmat katak sakti, siapa lagi kalau bukan si ibrahim ali. sebab tu la dia menggelupur tadi mempertikaikan ambiga nak pergi mengadap agong. agong steady je apahal katak sial ni menggelupur tak tentu arah? kah kah kah! nampak sangat la bengapnya. kalau gentle sangat pergi la mengadap sekali woi! bangang!

bagi peserta perhimpunan bersih, ada yang makin bersemangat nak turun kl 9 julai nanti. sebab selama ni memang ramai yang 50-50 sebabkan risaukan keselamatan jika pencacai bertindak liar. sekarang, semua dah lega. siap dengarnya ada yang nak bawak satu family dan jiran jiran untuk join perhimpunan tu nanti. bagus la. gua tumpang gembira.

tapi tak kurang juga ada yang kecewa. rata rata yang kecewa ni mereka yang dah berpengalaman. lebih lebih lagi yang dah merasa pengalaman bersih 2007 dulu. memang spirit berarak di jalanraya dengan berkumpul di stadium tu jauh bezanya. tapi bila fikir positif, berjalan beramai ramai menuju ke stadium pun lebih kurang berarak jugak ye dak? dah habis perhimpunan, boleh la 'kuning'kan kuala lumpur pulak. pergi pekena teh ke, pergi shopping ke, pergi tengok wayang ke hape ke. kan? agong dah isytihar halal ma, apa nak takut!


No comments: