Jul 29, 2011

tutorial / tips for browser tabs : middle-click mouse button

butang klik di tengah mouse (tetikus) atau lebih dikenali dengan nama scroll wheel — boleh berfungsi dengan efektif dalam mengendalikan tab sama ada di Chrome atau Firefox. berikut caranya..

pertama, middle-click 'refresh' button pada browser, dan secara automatik anda akan mendapat satu lagi tab 'klon' di sebelah. peh macam ahli sihir.

kedua, kalau nak tutup tab, cuma middle-click pada tab dan terus hilang. tak perlu tercari cari butang [x] yang halus tu lagi. mudah bukan?

kalau ada yang dah lama tau tu lu orang memang power la. sebab gua baru tau je ni. biasa la, mana ada orang yang tau semua benda sekaligus. bayi baru lahir pun takde yang terus berlari. kah kah kah!

kalau masih tak paham lagi topik di atas, sila rujuk video di bawah.

sumber asal : lifehacker





lain lain tips, di SINI


No comments: