Oct 1, 2011

koleksi gambar ceramah ustaz azhar idrus di UIA [30 gambar]































sumber gambar : facebook (terima kasih semua!)


ya, gua tau. letak gambor banyak banyak ni memang buat blog jadi berat tapi peduli apa gua, ini blog gua. memang sengaja gua kumpul gambar gambar ni semua dari pelbagai sumber. lagipun event ceramah Ustaz Azhar Idrus di UIA tadi pada gua merupakan satu sejarah. sejarah dalam peradaban Islam di mana majlis ilmu tidak dibenarkan dibuat di dalam masjid SHAS mengikut perancangan asal. yang buat ianya lebih 'bersejarah', kejadian ini berlaku di Universiti ISLAM Antarabangsa. kah kah kah. nak gelak lebih lebih pun tawar rasa hati.


masjid yang boleh memuatkan lebih 5000 orang sepatutnya mampu tampung sejumlah besar anak muda yang hadir tapi malangnya pihak pengurusan hanya membenarkan ceramah dilangsungkan di sebuah dewan di tingkat dua yang hanya boleh muat beberapa ratus orang sahaja. bijak bukan? bijak macam iblis. mujurlah pihak penganjur bertindak pantas dengan memasang 'big screen' dan sound system di luar bangunan tersebut. clear atau tidak, itu gua tak tahu. tapi sekurang kurangnya dapat juga la orang ramai ikut sesi ceramah tersebut. tuhan saja yang dapat balas budi baik mereka yang bertungkus lumus buat kerja ni. dan untuk pihak yang menghalang majlis ilmu di masjid tadi, pun tuhan akan balas juga suatu hari nanti. 

notasemut : orang nak pergi masjid ramai ramai belajar agama tak bagi, bila ada yang melencong ke gereja karang terpekik terlolong pulak. bodoh macam utusan.


5 comments:

SC said...

pyhla klu org ats pun dh kena brainwash ngn umno gk..

tp xpela, ank muda skang bijak dh. dia xbg bt kt masjid kita bt lak tmpt. semangat anak muda Islam xkan luntur..InsyaAllah.

p/s:bro..mohon share blhx?

sEmut said...

dipersilakan. semua yang ada dalam blog gua ni memang untuk dikongsi bersama :)

MOH KEMBARA said...

Salam Hazli,

Makcik Felda diorang boleh kelentong...anak2 muda sori ler.

Student KIPSAS said...

Alhamdulillah, akhirnya dapat jua Ustz Azhar Idrus menerjah ke kampus Universiti tersohor Malaysia, UIAM. Namun lain cerita pula dengan kami disini.

http://pahangdaily.blogspot.com/2011/10/panas-pelajar-kipsas-kecewa-pengurusan.html

Consultoria RH said...

Este blog é uma representação exata de competências. Eu gosto da sua recomendação. Um grande conceito que reflete os pensamentos do escritor. Consultoria RH