Oct 20, 2011

Muammar Gaddafi mati ditembak [GAMBAR dan VIDEO]





Al Jazeera has acquired exclusive footage of the body of Muammar Gaddafi after he was killed in his hometown, Sirte.

Abdul Hafiz Ghoga, vice chairman of Libya's National Transitional Council, confirmed that the ousted leader had been killed on October 20, 2011 near Sirte.

"We announce to the world that Muammar Gaddafi has been killed at the hands of the revolutionaries," Ghoga told a news conference in Benghazi.

The news came shortly after the NTC captured Sirte after weeks of fighting.


notasemut : bukan main sibuk di fesbuk orang 'share' gambar gaddafi mati ditembak di Sirte. dan di sini gua kongsikan sekali video yang dikutip dari al-jazeera.


6 comments:

Yong said...

Daripada dimalukan teroris NATO, baik dia mati dibunuh rakyatnya sendiri. Takde le macam Saddam Husein. Ramai betoi manusia camni. Masa naik baik, bila dapat power terus mengkayakan diri sendiri.Macam familiar je bunyinya... Pemimpin Malaysia ambillah iktibar dari kisah ini.

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum,

Tak faham dgn diorang ni. Kalaupun dia kejam, perlu ke di perlakukan mayat cam tu? Satu dunia tengok. Dah tembak sekali atau dua das, tutuplah mayat tu. Apalah orang Arab ni.

abu idris said...


arrayah.info
- Tewasnya Gaddafi, Umat Perlukan Perubahan Sistem bukan Penggantian Diktator

Anonymous said...

Kalau kaya tidak tinggal dalam khemah. Baik tinggal dalam rumah banglo.

Semua keburukan yang di war-warkan tentang Ghadafi hanyalah propaganda dakyah Dajjal USA dan medianya.

Anonymous said...

Kalau kaya tidak tinggal dalam khemah. Baik tinggal dalam rumah banglo.
Semua keburukan yang di war-warkan tentang Ghadafi hanyalah propaganda dakyah Dajjal USA dan medianya.

Anonymous said...

Siapa mengikut Dajjal di beri sorga Dajjal. Siapa menentang Dajjal mendapat neraka Dajjal. Sorga Dajjal makmur ekonomi berlimpah ruah macam sekutu Dajjal USA iaitu negara-negara barat dan konco-konconya manakala neraka Dajjal adalah ekonomi merudum, meleset, kucar-kacir, perang sesama sendiri, kebuluran, penyakit, penderitaan macam Somalia, Iraq, Afghanistan dan terkini Libya.