Oct 4, 2011

saksi misteri - mari menjawab tuduhan pencacai terhadap najwan halimi

Saksi misteri - rakan sekolej dakwa Saiful benci Anwar

Najwan merupakan bekas rakan sekolej pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan dan kini menjadi pembantu Anwar untuk tugasnya sebagai penasihat ekonomi Selangor.

Dalam keterangannya, Najwan memberitahu, beliau mengenali Saiful sejak 2003 apabila tinggal berdekatan bilik pengadu semasa menuntut di Universiti Tenaga Nasional.

"Saiful mahasiswa yang aktif dan mempunyai kualiti kepimpinan. Saya dan Saiful terlibat dalam program Baktisiswa.

"Dia ada kepimpinan tetapi suka publisiti," katanya.

Katanya, program itu dilancarkan oleh bekas menteri dalam negeri Tan Sri Syed Hamid Albar dan Saiful ketika itu timbalan presiden program dan setiausaha Majlis Pimpinan Pelajar.

Najwan berkata, beliau melihat laman sosial Friendster milik Saiful dan melihat banyak gambarnya dengan pemimpin BN, termasuk Syed Hamid Albar, Mustapa Mohamed dan Azalina Said Othman.

Pada 2008, Saiful meletakkan dirinya sebagai penyokong BN dan menyisytiharkan bahawa Anwar munafik.

Sumber - malaysiakini

* * * * * * *

seperti biasa, gua tak terus percaya dengan apa yang gua baca. gua check balik blog Najwan Halimi ni, dan berikut apa yang gua jumpa..

sumber : blog riwayat hayat
dan dari apa yang gua baca, ini menafikan terus kata kata pencacai yang mengatakan si najwan ni mereka reka cerita. tengok sendiri tarikh posting blog di atas. dan pergi baca sendiri komen komen yang di tulis di bawah entri tersebut. perhatikan tarikh komen tersebut. keh keh keh. terima kasih blogger edyes yang cerita pasal isu ni di blog beliau. nak tunggu tv3 memang ke laut la jawabnya..

notasemut : ok pencacai, tuduhan reka cerita dah terjawab, sila buat tuduhan lain pulak. kah kah kah!


No comments: