Nov 24, 2011

pendedahan promosi minyak buletin utama - PLATINUM OIL website copy paste

sumber : platinumoil.my
walaupun hari ni gua agak down, gua gagahkan juga tengok buletin utama. untung untung dapat tengok rosmoh. tapi malangnya, rosmoh tiada. dalam banyak banyak berita bohong, gua tertarik dengan satu segmen khas mengenai promosi minyak pelincir keluaran PLATINUM OIL & GAS SDN BHD. bukan apa, kalau dah keluar segmen khas, itu merupakan satu pengiktirafan besar dan pada masa yang sama, kompeni tersebut dapat jimat berjuta juta ringgit kos iklan sebab memang confirm buletin utama tadi ditonton oleh berjuta rakyat malaysia.

persoalannya, benarkah minyak tersebut betul betul power? langkah pertama, gua google. dah memang tabiat gua tengok dengar berita sambil menghadap internet. jadi sekelip mata gua jumpa website tersebut, namanya - www.platinumoil.my. lihat gambar di atas. poyo bukan? kompeni baru wujud tiba tiba dah claim 'WORLD NO 1'. peh!

dengan hati panas akibat tertipu-pandang-pertama, gua terus masuk ruangan ABOUT US seperti di bawah. hah nampak? kalau tak nampak boleh klik gambar kasi besar.

sumber : platinumoil.my/aboutus
disebabkan gua dibesarkan di dunia automotif, gua kagum juga la susunan ayat yang menerangkan background kompeni tersebut. tapi disebabkan gua benci buletin utama dan panas dengan ayat 'WORLD NO 1', gua cuba selidik lebih lanjut. hasilnya, gua jumpa website dibawah. namanya - www.platinumoil.eu

apa yang bestnya website bawah ni? perhatikan betul betul ayat yang gua highlight merah. semua ayat yang berwarna merah, ada ditulis dalam ABOUT US di atas. kah kah kah! apa ni woi? apa barang salin bulat bulat. cuma tukar nama kompeni, tahun dan beberapa info je. yang lain, sebijik sama! kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah!

[sila klik kasi besar] sumber : platinumoil.eu/company

[sila klik kasi besar] sumber : platinumoil.eu/general info

sumber : facebook platinum oil

notasemut : ini gua baru dedahkan pasal ABOUT US, belum pasal PRODUK dia lagi. keh keh keh


12 comments:

Anonymous said...

Mobil 1, Shell Helix Ultra, Petronas Syntium,TOTAL,...semua nih brand2 daripada Formula 1 (yg sponsor team sprti McLaren,Ferrari,Mercedes GP,Lotus Renault,Williams takder pun nk dabik dada dan brcakap besar (riak( mcm Platinum Oil nih)....padahal smua2 brand tu dah mcm2 kejayaan yg diorang capai dlm F1,WRC dan lain2 jenis sukan Permotoran...baru wujud setahun jagung dah PERAHSAN World's No.1...KATA SIAPA ? KATA KAU...Tapi bukan fakta, cuma omongan kosong...

Anonymous said...

yang cakap produk no 1 tu bukan owner company pon... tp tv3... biasa r... ayat untuk promosi... jangan suka jatuhkan business orang der...tak baik... produk malaysia..patutnya kita sokong..bukan jatuhkan.. kalau tak suka produk malaysia... duduk la negara luar :)

Anonymous said...

Kau ni msti suke kene tipu kn? Mcm ni punye kene tipu pn kau nk sokong? :-)

sEmut said...

apa bangang lu ni? tak nampak ke gambar atas sekali tu? tak nampak ke ada tulisan world no 1?

reti bahasa england ke tak ni? kah kah kah!

Anonymous said...

blog ko ni caci maki orang je keje... mesti ko ni keje mengadap laptop je hari2... jangan suka caci maki orang... nanti orang caci maki ko balik... lebih baik ko pegi buat kerja berfaedah sikit... buat business best2 sikit ke... setakat tulis blog 24 jam... alahai..sedihnya...dah la tulisan cari kesalahan orang je..salah sendiri tak nampak... weyh semut.. ko pegi try sendiri la produk orang tu..pastu ko tulis balik kat sini number 1 ke tak... kalau ko dah guna..dan terbukti tak bagus produk tu.. ko boleh kutuk... tapi kalau ko mengata ikut sedap mulut... sia2 jela..kesian orang yang mempunya tahap pemikiran mcm ko ni..ish3

Anonymous said...

Good post. I be taught something more difficult on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content material from different writers and observe slightly something from their store. I’d prefer to use some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

Anonymous said...

dah mmg produk tu meniru ape nak backup lagi?...aku memandangkan aku rakyat malaysia yg x suka ditipu aku sokong semut.

Anonymous said...

It took me time to read all the tips, but I clearly loved the post. It proved to be very helpful to me and I’m certain to all of the commenters here!

Anonymous said...

semut tau hurung gula je..len ne die tau..die xble nk mkn minyak mmg la die xsuke..hehehe..mmg world no 1..kaji la betul2 sbelum maki..ko tgk SAE miyak tu de x company len wat??
sape yg bangang ntah..(SM/CI-4)bende ni de ke kt myk jenis lain?? ZFT(zero friction technology) de kt myk len?? bengong....platinum pn nk wat statement kene gak kaji..bkn men hentam je mcm cara ko ni..hahaha..lawak la org mcm ko ni..celik it..tp buta hati..huhuhu..kesian..

mamat said...

Guna la dulu baru komen ... Tak de pitih ko ... Aku leh half prize ... Sekali je ......

Anonymous said...

Memanglah no 1 world, kerana minyak itu datang dari Amareka Syarekaat, syarikat tu hanya wakil untuk Malaysia, jadi apa yang tak betulnye.

Anonymous said...

Setuju atau tak setuju kuasa membeli di tangan anda. Hak memasing mmg tak bleh di nafikan. Kita harus terima kenyataan bahawa kita tak kan berada di atas slalu. Hakikatnya 1 hari nanti orng lain akn berada di atas kita. Kalu dah pakai baru komen. Tak pakai toksah la nak komen lbh2. Pakai dulu br citer....