Mar 29, 2011

kabinet syria berundur! kerajaan baru dibentuk!

presiden syria, bashar al-assad menerima pengunduran kerajaan negara itu susulan daripada protes besar besaran yang berlanjutan selama hampir dua minggu.

assad dikatakan akan memansuhkan undang undang darurat, menghapuskan sekatan keras lain dalam kebebasan sivil dan kebebasan berpolitik. lebih daripada 60 demonstran maut sepanjang tunjuk perasaan tersebut, lapor human rights watch.



berita penuh : al jazeera , huffingtonpost dan banyak lagi

armand ketua wira perkasa letak jawatan, ahli pulak meroyan!

confirm, armand dah letak jawatan. sumber malaysiakini, Ketua Wira tinggalkan PERKASA. jenis letak jawatan pun dekat kedai kopi je. keh keh keh. elok la, tak payah membazir macam di carcosa. sebelum ni Ketua Wirawati Raihan Sulaiman letak jawatan, sekarang Ketua Wira pulak. ape ke he? wallahualam. hanya mereka yang tahu. tapi masalahnya sekarang apa masalah ahli perkasa tak habis habis nak meroyan ni? diharap si armand ni dapatla nasihat sikit budak budak perkasa ni. pergi jahanam la dengan perjuangan bangsa. tak ke mana punya. kalau ketua bangsa lu tu tahap agama super power berakhlak tinggi lain la cerita, ini, ibrahim ali. KAH KAH KAH!

update: armand letak jawatan je. bukan keluar perkasa. maknanya dia masih lagi secebis tahi. sekian.

sumber: fesbuk si armand

mana berita perhimpunan semalam? kah kah kah!

semangat gua pagi ni. sampai opis terus pergi bukak utusan, berita harian, the star dan lain lain berita arus perdana secara online, tapi hampa. haram takde sekor pun wartawan cerita hal perhimpunan solat hajat di stadium melawati shah alam, semalam. sebagai contoh berita dari bernama, lu orang tengok la sendiri ntah apa jadah dia merepek.


kenapa berita perhimpunan semalam tak dilaporkan? adakah solat hajat itu salah satu jenis perhimpunan haram bagi penganut agama islam umno-apco? kah kah kah! kenapa pekida, perkasa tak sampai 50 orang terkinja kinja berdemo mintak dna anwar diberi liputan meluas? kah kah kah! tapi mujurla malaysiakini ada cover cerita tu. laporan jimadie shah othman, update pukul 3.31am semalam (time gua tengah sedap tidur tu). nah, baca!


Cukup seminggu isu video seks dikaitkan dengan dirinya, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Isnin malam didendang bagai wira dalam ceramah dan solat hajat Pakatan Rakyat yang dihadiri ribuan penyokong dan pemimpin utama Pakatan Rakyat.

Malah, dalam majlis di Stadium Melawati, Shah Alam itu, pihak di belakang penyiaran video kontroversi itu, terutama bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik pula menjadi sasaran serangan balas Pakatan. baca seterusnya>>