Apr 20, 2011

EMAIL 1MALAYSIA : BUKTI TRICUBES BERMASALAH [GAMBAR EKSKLUSIF]

email 1malaysia? kenapa sekarang?

sumber : malaysiakini

Betul ke kompeni Tricubes yang diberi kontrak e-mail 1Malaysia RM50 juta ni bermasalah?

sumber : bskl
KAH KAH KAH! KANTOI!

Apakah maksud GN3 Companies?
A company designated as an Affected Listed Company because its poor or adverse financial condition and level of operations fall into the criteria described in Bursa Malaysia's Guidance Note 3. - Wealthbox Glossary
‘GN3 Companise’ dalam Bursa Malaysia merujuk kepada syarikat yang amat bermasalah dalam penstrukturan kedudukan kewangan dan operasi syarikat. - anwaribrahimblog

Siapa di sebalik kompeni bangang ni?

sumber : reuters finance 

Tak best? Nak tengok muka sorang sorang? nah amik!

sumber : www.tricubes.com

Siapa mereka ni? Apa kaitan mereka dengan Najib? Ini jawapannya..

sumber : merdekareview

notasemut : ini bukan benda bergurau. RM50 juta, diulangi RM50 juta akan diBAZIRkan secara terang terangan demi menyelamatkan kompeni sakit milik kroni umno ni. kita dapat apa? email? bukan ke dah berlambak email percuma dengan servis yang baik di luar sana? itu belum masuk email yang kompeni sediakan untuk staff masing masing. jabatan kerajaan pun ada email sendiri. kan?

ah gua malas cakap banyak. hati panas. kemudahan asas untuk rakyat di pedalaman pun belum sempurna lagi. email 1malaysia konon. siapa siapa rajin tu tolong la email nasihatkan diorang kat bawah ni. rasanya jabatan flom ni yang paling berkuasa di putrajaya. kah kah kah!

pesen kerja bersepah. kejap tegak kejap condong. sengal.


UPDATE : DAH MASUK BERITA AUSTRALIA. KITA JADI BAHAN KETAWA. PADAN MUKA SEMUA. KAH KAH KAH!

read more : the sydney morning herald

Photobucket
KAH KAH KAH!

PENGALAMAN EKSKLUSIF BEKAS STAF TRICUBES
The CEO swears and hurl personal remarks at the staff. (the most memorable was when the Finance Manager of the company took an emergency leave because the wife experienced excessive bleeding in her pregnancy and there was a fear of miscarriage. The CEO called him back to work and screamed at him in front of all the staff saying that "Kau memang tak reti cari bini - you really don't know how to choose a wife"
BACA LEBIH LANJUT CERITANYA DI [SINI]