Apr 21, 2011

RADIOAKTIF BOCOR KE LAUT 20,000 KALI GANDA PARAS DIBENARKAN

Air mengandungi radioaktif tinggi yang bocor ke Lautan Pasifik dari kilang nuklear Daiichi Fukushima yang dilanda krisis pada awal April lalu adalah 20,000 kali ganda melebihi paras yang dibenarkan bagi setahun untuk kilang, menurut Tokyo Electric Power Co pada Khamis, yang menambah bahawa kebocoran adalah sebesar 520 tan.

Ini adalah pertama kali pihak TEPCO mengeluarkan data tentang kebocoran yang berlaku. Tetapi jumlah sebenar dari tumpahan mungkin lebih besar kerana pencemaran telah dikesan di laut sejak akhir Mac.

Krisis nuklear terburuk negara itu, berpunca dari gempa besar 11 Mac dan tsunami, juga turut memberi kesan terhadap penduduk berhampiran kilang di Wilayah Fukushima, dengan kerajaan memutuskan untuk menetapkan zon tidak-boleh-masuk dalam radius 20 kilometer dari kilang.

Berita asal : Kyodo News

gambar sebelum gempa 9.0

ARTIKEL ARTIKEL BERKAITAN FUKUSHIMA [DI SINI]


KES VIDEO SEKS : AMOI DIKENAL PASTI, TAPI SKRIP PULAK LARI [GAMBAR BUKTI]

sumber : metro hari ini


sumber : utusan bulan lepas

notasemut : rasanya tak perlu gua ulas panjang. memang dah terang terangan jalan cerita kes video seks sengaja ditukar supaya memudahkan kerja kerja di mahkamah nanti. kejap HOTEL di ibu kota, kejap KONDO di pinggir ibu kota, tapi awat ada tulisan SIAM pada rakaman video? kah kah kah!

maka betul la selama ni gua kata, "orang IQ rendah je sokong UMNO ni.." KAH KAH KAH!



PELAJAR 6 TAHUN BAWA PISTOL KE SEKOLAH, 3 CEDERA

Pihak polis Houston berkata kanak-kanak itu membawa pistol berisi peluru ke Betsy Ross Elementary School, pada Selasa.

Penyiasat memberitahu 25 pelajar berada di kantin semasa makan tengah hari ketika pistol tersebut jatuh dari saku pelajar dan melepaskan tembakan.

"Berada di meja kantin, mereka duduk rapat di antara satu sama lain ketika pistol itu jatuh ke lantai. peluru dan serpihannya terkena pada kaki, dan bahagian bawah (dari badan)," kata Sam Sarabia.

Pejabat polis mengatakan bahawa tiga pelajar mengalami luka-luka akibat kejadian tersebut.

Para pegawai mengatakan 3 pelajar terluka di kaki. Tiada satu pun dari kecederaan itu mengancam nyawa. Ketiga-tiga mereka dibawa ke hospital kanak-kanak di Texas untuk rawatan.

"Mereka stabil dengan luka ringan," kata Dr David Delemos.

Pelajar yang membawa senjata ke sekolah antara mereka terluka di kaki, kata sumber polis.

Delemos mengatakan anak-anak tetap bersemangat walaupun luka-luka.

"Mereka dalam keadaan normal, bermain permainan video bersama-sama. Mereka sentiasa tersenyum. Mereka dapat mengatasi situasi buruk ini dengan baik," katanya lagi.

Berita asal : click2houston.com


EMAIL 1MALAYSIA : WELCOME TO MYEMAIL BETA

sumber : myemail.my
 INI PROJEK EMAIL RM 50 JUTA? KAH KAH KAH! 
18 TAHUN KE ATAS JE BOLEH PAKAI? KAH KAH KAH!


notasemut : baik gua pakai gmail (refer gambar bawah). confirm lagi power dan selamat. nak create sampai 10 akaun pun takde siapa larang. satu dunia boleh pakai. budak sekolah rendah pun boleh pakai. apa bangang akaun email ada had umur. nak sebarkan porno via email ke? kah kah kah!
sumber : gmail


KES VIDEO SEKS : PEGUAM NEGARA ARAH UBAH HASIL SIASATAN?

perasan tak? kes video seks umno ni masa mula mula bocor dulu bukan main punya kecoh. siap ada tayangan percuma di carcosa. lepas tu bila mangsa yang difitnah buat laporan polis, terus ada 'tangan jahat' pergi upload dekat youtube. padahal benda dalam siasatan polis. tv3 pulak terus tayang dalam berita, bukan tv3 je, rasanya semua channel ada tayang. macam ada konspirasi kan?

pada 17 april 2011, polis umumkan siasatan selesai. time tu juga pilihanraya negeri sarawak dah setel. so tak bagi impak apa apa terhadap pengundi atas pagar yang sebelum tu seminggu berturut turut disajikan kisah video seks sambil di tokok tambah komen syok sendiri oleh pakar pakar tikam belakang yang kalau kita perasan, semuanya dari adun yang melompat. keh keh keh

hari ni, dah masuk 3 hari siasatan selesai. tapi macam sunyi je kan? berita tv pun macam tak semangat macam masa mula mula video seks tu keluar dulu. tiba tiba... (baca bawah ni)

sumber : utusan hari ini

peguam negara arah tambah maklumat pada siasatan? tambah maklumat? kah kah kah! apa jadah ni woi! gua bukan bercakap bagi pihak anwar, bukan bagi pihak mana mana parti, tapi bagi pihak diri sendiri dan kawan kawan yang tertanya tanya. neraka apakah ini? nasib baik gua bukan mahathir yang mudah lupa. ingatan gua masih ok lagi. kah kah kah! 

gua korek balik arkib utusan, dan gua jumpa berita di bawah. ok, checkmate!

sumber : utusan tahun lepas

notasemut : tahukah anda sepanjang kes video seks ni tengah hot, rosmah mansor tak berpeluang langsung keluar berita jam 8 malam selama seminggu? tahukah anda rindunya gua pada masa tu tuhan saja yang tahu?