Apr 25, 2011

UMNO : Dulu, Kini, Selamanya.. sampah!



PERKASA MAHU MELAYU SOKONG UTUSAN SYAITAN

berahim
sumber : utusan hari ini

gua melayu dan gua boikot utusan. amacam? tak puas hati? berita penuh dengan fitnah. berita penuh dengan politik kotor. woi perkasa dan utusan bangang, kalau lu orang nak tau, melayu boikot utusan sebab berita dalam utusan tu sendiri, takde kaitan dengan perbezaan ideologi parti, bangsa ataupun agama.

kes curi pasir, lu orang kecoh burukkan kerajaan selangor. tapi orang selangor sendiri dah tau benda tu berleluasa sejak zaman khir toyo lagi. jadi, secara automatik orang kampung yang duduk berdekatan dengan kawasan lombong pasir akan dapat menilai sejauh mana kebenaran laporan dalam akhbar utusan. bila banyak bohong, jadi mereka boikot la.

kes banjir teruk di kedah, pungpangpungpang kata kerajaan pas kedah tak turun padang tolong mangsa banjir. padahal orang kedah sendiri tau siapa yang tolong siapa. jadi bila orang kedah tengok laporan dalam utusan banyak yang tak betul, depa pun boikot la.

kes rampas merampas tanah melayu, masih tak habis habis jadi isu di pulau pinang. kah kah kah! ini paling lawak. sejak 50 tahun, tanah luas cantik tepi laut tergadai dapat dekat cukong buat hotel resort berderet sepanjang pantai, angkara siapa? pakatan rakyat juga? tapi dalam berita utusan nampak seolah olah pulau pinang tergadai sebab lim guan eng. kah kah kah! selama ni apa paklah buat untuk perjuangkan nasib melayu pulau pinang sepanjang barisan nasional memerintah?

notasemut : sebenarnya masyarakat bukan boikot, tapi malas nak beli. ini kenyataan. buat apa beli kalau dah tau berita dalamnya mengarut. yang percaya dengan utusan pulak kebanyakannya orang kampung belah ceruk ceruk sikit. itu je la harapannya. selamat maju jaya utusan, selamat berjaya perkasa.

gua akhiri entri kali ini dengan laungan penuh semangat,

1 MELAYU, 1 BUMI !!!


gambar hiasan 1 melayu, 1 bumi , 1 malaysia

KHAS BUAT ZAHID HAMIDI : DARI ANAK MUDA

denyut nadi geng pijak kepala lembu. harktui! (sumber : utusan)


* * * * * * *

JANGAN LUPA MINGGU DEPAN, ISNIN 2 MEI 2011




Tunjuk Rasa Hari Kebebasan Media

Tarikh: 2 Mei, Isnin, jam 5 petang

Tempat: Pejabat Utusan Malaysia 46M Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin Kuala Lumpur, Malaysia


Sempena Hari Kebebasan Media tahun ini, jom makan nasi lemak beralaskan suratkhabar Utusan sambil membaca Utusan terbalik di hadapan pejabat Utusan

Mari makan nasi lemak beralaskan Utusan!

Muat turun poster di blog platform-anakmuda

Pilih media yang anda punya dan cara yang anda suka:

a. Online:

1. Tambahkan blog http://platform-anakmuda.blogspot.com/ di link blog anda
2. Anda juga boleh posting karya kreatif anda (tulisan, foto, video, illustrasi dan sebagainya) tentang Protes Media!
3. Ganti foto profil akaun Twitter, Facebook, Plurk, Tumblr dan lainnya dengan poster Protes Media!
4. Follow akaun Twitter @platform_am atau bergabung dengan kami di Facebook,http://www.facebook.com/platform.am
5. Tweet atau tulis status Facebook anda dengan idea-idea dan pendapat anda tentang media kita dengan memasukkan hashtag kata #protesmedia dan tag di page Facebook kita serentak mulai jam 5 petang tanggal 2 Mei
6. Demonstrasi Four square dengan beramai-ramai check in pada jam 5 petang di sekitar pejabat Utusan Malaysia dan tulis "Protes Media!"
7. Bantu dan sebarkan idea tentang Protes Media! di semua akaun online anda

b.Offline:

1. Flash mob membaca akhbar terbalik di depan pejabat Utusan sambil menyantap nasi lemak beralas Utusan pada pukul 5 petang dan juga di seluruh negara

Dokumentasikan kegiatan Protes Media! versi kelompok atau komuniti
Upload foto kegiatan itu melalui
Twitter (mention @platform.am atau gunakan #protesmedia
Tag di facebook Platform.am (Page)
Emel ke platform.anakmuda@gmail.com
Aksi ini boleh dilakukan di mana-mana anda berada pada 2 Mei 2011, lebih afdhal bermula serentak jam 5 petang

platform.anakmuda @ gmail.com

Protes akan berlangsung tanpa pimpinan rasmi kerana Platform tiada pemimpin!

Platform juga lahir untuk mengakomodasi anak-anak muda peduli negara dan politik tetapi lemas dengan permainan politikus dan parti-parti politik yang ada



ARTIKEL BERKAITAN : AKHBAR BAWA SIAL

AC MIZAL DAN MAMAT KHALID JOIN UMNO? [ANALISIS GAMBAR]

semalam kecoh satu ipoh, satu negeri perak, dan satu malaysia bila dikatakan ac mizal, bini dia emylia rosnaida dan mamat khalid join umno. ac mizal tu orang tak kisah sangat. semua orang tau dia penipu. penipu memang layak masuk umno. masa depan pun cerah nak naik pangkat. kah kah kah!

kenapa gua kutuk ac mizal? sebab majoriti rakyat malaysia dah tahu pasal bisnes gelang magnet bangang dia tu. kah kah kah! ada yang tak tau lagi? nah, baca dua daripada beratus ratus blog yang membongkar penipuan gelang bangang tersebut.

Gelang AC Mizal - Bayang Bala Di Ufuk Timur - Aididleaks

Gelang AC Mizal, Fakta Atau Auta? - BeautifulNara

sumber : peraktoday
KAH KAH KAH!


ok. kita tinggalkan ac mizal dengan gelang dia, kita balik pada tajuk. memang semalam ada program Jom Sertai Umno anjuran Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Ipoh Barat yang berlangsung di Restoran Simpang Tiga Greentown Square. berikut adalah antara blog yang buat liputan event tersebut.

GEMPAR! PENGARAH KITE BAKOR JOIN UMNO! YIHAAAAA.... - PARPUKARI

Dato AC Mizal, Datin Emylia Rosnaida dan Mamat Khalid sudah sah menjadi ahli UMNO - YB Dato Hamidah Osman

Mamat Khalid, Datuk AC Mizal dan Datin Emylia Rosnaida antara 500 ahli baru UMNO Ipoh Barat

AC MIZAL, EMEILDA & MAMAT KHALID SERTAI UMNO

PANAZZZ : HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH SERTAI UMNO - LAGI ARTIS MASUK UMNO

keh keh keh. ok puas hati? ke malas bukak? bagi yang malas dan rasa jijik nak bukak blog umno, di sini gua kongsikan gambar gambar sepanjang program yang gua kutip secara random.

ac mizal dengan emylia je pegang borang?

ac serah borang keahlian

emylia serah boang keahlian

sidang media

ac mizal bercakap

takde nama mamat khalid?

makan

makan makan

ok. tu antara gambar gambar penting yang gua kutip dari blog blog umno. penat gua cari gambar mamat khalid serah borang keahlian, tapi tak jumpa. gambar mamat khalid join sidang media pun takde, padahal dia yang paling top dikalangan media sekarang ye dak? kalau tengok video yang diupload oleh sungairapatonline pun tak nampak kelibat mamat khalid. video dia umumkan masuk umno pun takde? takkan wartawan taknak tanya mamat khalid kot?


gua bukannya larang mamat khalid join umno, itu hak dia. dan bila tengok tajuk blog blog umno di atas, semua ada mention nama mamat khalid, nama kak limah pun ada! kah kah kah! tapi mana gambar dia serah borang? sejarah ni weh, jangan main main.

anyway, tahniah la pada semua yang join umno. dengarnya 500 orang semuanya, tapi yang gua dapat tahu orang kuat umno ipoh barat dan geng hamidah je dah berapa ratus yang join makan makan. kita bersangka baik, mungkin yang lain makan kat meja luar atau bungkus bawak balik. kah kah kah!

kepada brader mamat khalid, selamat maju jaya. kalau betul join umno, jimat sikit duit gua tak payah tengok wayang filem hang dah lepas ni. gua bukan apa, gua ni ahli ASALKAN BUKAN UMNO. terus terang kabor. tapi kalau ada maklumat terbaru, bagitau la dekat blog ye. keh keh keh

komen terakhir dari blog mamat khalid :)

sumber : bernama


p/s: kalau ada gambar atau video mamat khalid serah borang keahlian umno mintak share ye, gua tak larat nak google semua.