May 5, 2011

Asteroid Besar Akan Melintasi Bumi Pada November 2011

Animation of the trajectory for asteroid 2005 YU55 - November 8-9, 2011. Image credit: NASA/JPL-Caltech
(klik gambar kasi besar) source : universetoday

“This is the largest space rock we have identified that will come this close until 2028.”


“YU55 poses no threat of an Earth collision over, at the very least, the next 100 years,” he said. “During its closest approach, its gravitational effect on the Earth will be so miniscule as to be immeasurable. It will not affect the tides or anything else.” 

“So stay tuned. This is going to be fun.” - Don Yeomans, manager of NASA’s Near-Earth Object Program.



“While near-Earth objects of this size have flown within a lunar distance in the past, we did not have the foreknowledge and technology to take advantage of the opportunity,”


“This is a C-type asteroid, and those are thought to be representative of the primordial materials from which our solar system was formed,”


This flyby will be an excellent opportunity to test how we study, document and quantify which asteroids would be most appropriate for a future human mission.” - Barbara Wilson, a scientist at JPL.

minyak malaysia NAIK, minyak dunia TURUN

sumber : oil-price.net
notasemut : harga minyak dunia tengah menunjukkan trend menurun tapi najib menggelupur naikkan harga minyak di malaysia (negara pengeluar minyak, untuk yang belum tahu). bukan 5sen, bukan 10sen, tapi 20sen! tahniah umno barisan nasional!

politik kote

terdesak. itu je perkataan yang paling tepat untuk mencerminkan perangai pemimpin umno barisan nasional kebelakangan ni, dalam proses menjatuhkan maruah dan seterusnya membunuh karakter anwar ibrahim menjelang pilihanraya umum yang akan datang. dan sudah tentu, siap dengan bantuan media.

tengok saja hari ni, blog ketua pencacai, papagomo, siap tayang kote (screenshot dari skandal video seks) demi meraih sokongan melayu supaya kembali menyokong umno. ah come on.. macam tu ke caranya nak tarik sokongan melayu? dah habis fikir? dah habis idea?

gua macam biasa, layankan aje la. baca lebih kurang, gelak sikit sikit, terus gua keluar dari blog pencacai tu. apa gila nak lepak lama lama. kalau gua komen pun bukannya dia nak siarkan. kah kah kah!

benda benda macam ni tak perlu la gua link. kalau isu cover depan playboy tu sedap sikit nak letak gambor, ini kote! apa cilaka gua nak cemarkan blog gua dengan gambar kote entah siapa siapa punya. lain la tukartiub, penuh gambar lubang bontot dia taruk masa isu saiful bukhari dulu. kah kah kah!

tapi gua respek juga la kecekalan hati rakan fesbuk gua sorang tu. sanggup dia kaji gambor kote tu dengan teliti sampai dapat jawapan. apa jawapannya? jawapannya ialah lelaki yang kononya anwar tu tak sunat! kah kah kah! tahniah bro. tak sia sia lu mengadap. ini pun tak perlu gua link. lu minat lu cari sendiri.

dalam isu video seks ni, gua tak tau la apa penyudahnya. walaupun dah banyak analisis pendedahan dan keraguan melampau, tapi media arus perdana terus melaporkan berita yang berat sebelah. padahal siasatan polis dalam kes ni dah lama selesai, masalahnya peguam negara pulak suruh ubah siasatan. bangang bukan? tak tau la kalau orang orang tua umno fikir idea ni bijak, tapi gua rasa benda benda macam ni bangang nak mampos! rosmoh bijak sikit, tahu?

apapun, inilah permainan mereka. kita layankan aje. anwar nak sumpah atau tidak, itu dia punya hal. karang kalau dia sumpah, siapa tahu esok lusa keluar video lain pulak? kah kah kah! ummi hafilda kata ada 18 episod dia pegang, eskay pun dengarnya ada pendedahan besar lagi. saiful bukhari? hello? merajuk bawak diri ke? jeles sebab kes awak tak sempat rakam video ke? kah kah kah!


Eskay : SAYA TAK TUDUH ANWAR (pulak dah..)

“Saya tidak pernah menuduh Anwar berzina. Bila saya tuduh dia berzina? Soal dia zina atau tidak berzina tidak ada kena mengena dengan saya." 
“Saya menghubungi wartawan untuk tanya sama ada orang dalam rakaman itu adalah Anwar, itu sahaja. Anda yang paling rapat dengan dia, selalu mewawancara dia.”

Eskay turut ditanya kenapa rakaman video lucah itu tidak menunjukkan pelacur berkenaan mencuri jam Omega pelaku sebagaimana yang di dakwa oleh ahli perniagaan itu. 
“Saya tak tahu…saya tidak perhatikan benda-benda ini.” 

kah kah kah! tutup je la rancangan maharaja lawak weh, kita dah ada maharaja lawak eskay! kah kah kah! benda benda macam ni buat gua jadi terkedu nak ulas lanjut. buang masa beb, buang masa! baca sendiri laporan penuh di www.tvsnews.net. kalau laporan tu palsu sila lah saman tvs ye maharaja lawak eskay, mesti menang punya. kah kah kah!

NAJIB DIBERI GELARAN BAPA TRANSFORMASI

sumber : bernama 5 mei 2011

baru kejap tadi gua up berita pasal 'rosmoh wanita contoh'. ini berita pasal isteri perdana menteri pulak naik sebagai berita utama di bernama. ok tahniah semua, kita dah ada bapak transformasi. harktui! kalau ini la bapaknya, gua rela jadi anak durhaka. 

notasemut : entri ini pendek je kerana sebenarnya tak penting langsung. tapi saja gua share, manalah tau esok esok soalan ni naik time siapa siapa nak interview kerja kerajaan nanti. kah kah kah!