Jun 2, 2011

bakteria e.coli dari eropah, 18 terbunuh. fakta atau auta?

tahukah anda e.coli versi eropah setakat ini dah bunuh 18 orang kesemuanya, dan russia ambil langkah paling pantas dengan melarang import sayuran dari benua eropah

binatang apa e.coli ni? gua pernah belajar sikit pasal benda ni masa subjek biologi dulu. tapi disebabkan gua tak minat malah benci subjek tersebut, jadi gua langsung lupa terus. berikut penerangan wikipedia..



kah kah kah!

ingat lagi h1n1 yang menggemparkan dunia satu ketika dulu? semua orang kucar kacir beli mask, beli pencuci tangan berjenama semata mata nak pastikan virus tak tersebar. keh keh keh. dan pada masa yang sama sekumpulan anti-najib mempermainkan isu tersebut dengan menukar panggilan kod virus kepada b1n1? kah kah kah!

siapa yang untung berlipat ganda pada zaman tersebut? ya, penjual mask, dan yang paling paling untung jatuh kepada... (rujuk link dibawah)



notasemut : yang paling menghairankan ialah sebelum h1n1 tu kecoh, ekonomi us, britain semua tengah down teruk. us punya paling jahanam sekali. sampai bank pun bankrap. tak percaya pergi google 'us economy collapse 2009'. gua tak pandai sangat bab ekonomi jadi gua tak reti nak ulas panjang panjang. tapi lepas h1n1 dah reda (atau lebih tepat - tiba tiba senyap) ekonomi us pun macam ok sikit. hairan bukan?

analisis blog yang keji tak patut

angkara siapa ni baik mengaku cepat!

sebenarnya tadi gua nak check berapa balance duit yang ada dalam akaun nuffnang lepas gua cash-out bulan lepas. sambil sambil belek analisis, gua terjumpa keyword di atas yang menandakan ada orang search 'kote' lalu search engine menghalakannya ke blog gua. astaghfirullahalazim..

baler..baler. gua harap perkara ni habis di sini saja. jangan diikut sangat perangai si saiful bukhari tu. keh keh keh