Jun 27, 2011

sempena bersih 2.0 - patriot buat perangai beruk di seremban

ok sebenarnya tadi gua tengah rilek rilek main kucing. tiba tiba seorang rakan fesbuk bertanyakan soalan di wall gua. disebabkan beliau bertanya di wall dan demi menjaga reputasi gua sebagai blogger bermaklumat, gua jadi kucar kacir cari info tentang geng 'patriot' buat hal di seremban. hasil tindakan pantas, dapat la beberapa keping gambar seperti di bawah. cerita penuh gua tak tau. cari sendiri.



*gambar dan ayat di bawah tu gua copy paste bulat bulat dari twitter budak umno. harap maklum.

Depan pej pkr rahang seremban

Pemuda seremban Berkonvoi ke seluruh seremban

Pemuda ke area seremban 2 beramai2 sambil memakai baju patriotik

Team patriot berkumpul di seremban

Ketua pemuda negeri bersama pejuang2 patriot melaungkan lagu ini lah barisan kita dgn penuh semangat..

notasemut : itu je la paling power yang geng pa*turot ni boleh buat. al maklumlah, IQ rendah..

website SUARAM (suara rakyat malaysia) kena hack la pulak

KUALA LUMPUR: Hackers have defaced the website of local human rights organisation Suaram today, in what is believed to be part of the “crackdown” against activists in recent days.

Suaram coordinator E Nalini said that the intrusion was detected at 6.45pm today and the NGO was still trying to get information technology experts to restore the website, which has been entirely replaced with a single page entitled “Indonesiancoder Team”.

A logo with a twin AK-47s appeared beneath the flaming title while below were the words “Hacked by Dr. Cruzz”. The website’s icon is replaced by a daemon face and the greyed backdrop was also filled with animated falling snow.

What is believed to be Quranic prayers is also being played in the background.

Also written on the vandalised site were “Marhaban Ya Ramadhan that will come soon” and “Get the Codes and Feel the Soul”.

“We don’t know what happened but we suspect that it is linked to the ‘crackdown’ on activists that we’re seeing on Parti Sosialis Malaysia and Bersih supporters,” Nalini told FMT.

She said the website was so badly hacked that even archived information is inaccessible.

“We were once hacked in October 2008 around the time (blogger) Raja Petra (Kamarudin) was arrested,” Nalini said, adding that it took several months before the website was restored then. - MT

ada bunyi macam orang baca al-quran tapi favicon pakai kepala setan pulak. keh keh

notasemut : buat masa ni www.suaram.net tak boleh dibuka dan dihalakan terus ke facebook page suaram (suara rakyat malaysia). untuk maklumat lanjut, refer dekat facebook page je la ye. 


UNGGUN BERSIH - kini merebaklah nyala unggun itu! [SOUNDCLOUD]

Unggun Bersih

Semakin lara kita didera bara—
kita laungkan juga pesan merdeka:
Demokrasi sebenderang mentari
sehasrat hajat semurni harga diri.

Lama resah kita—demokrasi luka;
lama duka kita—demokrasi lara.
Demokrasi yang angkuh, kita cemuhi;
suara bebas yang utuh, kita idami!

Dua abad lalu Sam Adams berseru:
(di Boston dijirus teh ke laut biru):
Tak diperlu gempita sorak yang gebu,
diperlu hanya unggun api yang syahdu.

Kini menyalalah unggun sakti itu;
kini merebaklah nyala unggun itu.

24—25, 6.11. A. SAMAD SAID


Unggun Bersih by A Samad Said (klik PLAY untuk dengar!)



* * * * * * *

video sekitar pelancaran bersih 2.0