Jul 14, 2011

tear gas canister dan fayyad afiq [gambar]

sumber : semut di himpunan mansuhkan ISA

nampak?

sumber : hadiah dari FRU


Warning:

To be used only by law enforcement and correction personnel trained in riot control tactics(riot dengan perhimpunan aman beza beb!)

Information Regarding Usage:
  • For outdoor use only.
  • Use in 37/38/40mm launcher only.
  • Do not fire directly at persons as serious injury or death may result. 
  • Do not use where possibility of fire exists.
  • Do not use in confined areas.
Treatment For Tear Gas Exposure:
  • Projectile contains tear gas which is highly irritating to eyes, nose, skin and respiratory system.
  • If exposed, do not rub eyes. Flush affected body areas with cold water. If irritation persists, seek medical assistance immediately. 

Federal Laboratories Inc., will assume no liability for the misuse of this device.

* * * * * * *

ini kesan tear gas kena pada muka Fayyad, bodyguard Anwar.
pecah tulang pipi. 5 jam operate. semoga sahabat kita cepat sembuh.

sumber : lawyers of liberty



najib menjawab isu 'bersih' di CNN [video]


notasemut : tengok muka najib berubah bila ditanya soalan maut pada minit ke-2. siap tergagap gagap lagi. kah kah kah! satu dunia tengok lu woi. dekat malaysia boleh la berlagak. kah kah kah!

sambutan istimewa buat najib di london

sumber : sarawak report

gelang RM1.65 juta, cincin RM73 juta. kenapa?

sila klik gambar kasi besar

itu hari gua buat siasatan persendirian pasal gelang rosmah yang corak zebra tu. tak sangka pulak cerita dan gambar siasatan ala CSI gua tu dah lepas sampai ke malaysia-today. mungkin sebab gelang tu datangnya dari jacob & co, jadi mestila ramai yang nak tau berapa harganya, kan?

selepas dimaklumkan seorang rakan, gua terus bukak MT. dan seperti yang diharapkan, ada pihak yang dah email jacob & co tanya pasal harga gelang tu. ini jawapannya..

In an e-mail communique to FMT, the New-York based jewellers said the price for the pair of bangles is US$540,000 (RM1.65 million).

Jacob & Co said each 18k white gold bangle is fitted with 1,712 diamond stones and weighed 137.31 grams.

“Each bangle is studded with 751 stones 30.00ct of black diamonds and 34.50ct 961 stones of fancy intense white diamonds,” the company added.


sumber : gelang 1malaysia


ala murah je. baru RM1.65 juta. mahal lagi cincin dia. kan?

cakap pasal cincin, masih ada pihak yang pertikaikan kenapa cincin dia berpuluh ganda lagi mahal? kalau rujuk pada website forbes, gua syak cincin tu mahal nak mampos sebab ianya limited edition dan dibuat guna batu berlian yang besar dan rare. maka sebab itu la dia jadi mahal. yang gelang tu batu kecik je beb.


ni gua kutip dari forbes. mana la tau esok esok maklumat tu tiba tiba hilang pulak. keh keh

In late March, I visited the Jacob & Co. showroom at Baselworld, the world’s largest watch and jewelry show, and saw so much sparkle from the high-carat diamond jewelry on display that it took me a few minutes to adjust my eyes to normal light afterward.

Jacob Arabo, founder and owner of the company, known for its celebrity clientele and over-the-top in bling appeal, really out-did himself this time. Included in this jewelry display were three fancy colored diamond rings ranging in price from $10 million to $20 million. The folks at Jacob & Co. were kind enough to give me images of these statement rings so I can share them with you. All of the diamonds come with Gemological Institute of America reports that speak to their authenticity.


notasemut : tak percaya lagi harga cincin tu berpuluh juta? hah pergi talipon sendiri GIA korek maklumat. gua tengah sibuk kerja bertimbun. dah la kredit prepaid pun dah nak habis ni..