Jul 19, 2011

sempena pos, tnb, astro naik harga - kah kah khazanah

sumber : khazanah wiki

eh kebetulan pulak - harga naik

oh patutla hangat hangat tahi ayam je nak warning astro jangan naik harga. last last naik harga juga. kah kah kah! yang atas ni dari wiki, ada yang kata wiki ni orang boleh edit suka suka. emm ok. nah tengok sendiri dekat bawah. gua ambil dari website khazanah sendiri. amacam?

sumber : khazanah links


THE ECONOMIST - KDN tapis, semut buang penapis [warning : uncensored]

sumber : malaysiakini

BERSIH: 'KDN tapis majalah Economist'

"The Economist keluaran 16 Julai ditapis/dihitamkan pada berita BERSIH oleh Kementerian Dalam Negeri," kata anggota parlimen Ipoh Barat M Kulasegaran dalam pesanan Twitter beliau.

Menurut gambar yang diedarkan di laman blog mikro itu, laporan berjudul "Political affray in Malaysia: Taken to the cleaners" menunjukkan garisan hitam yang seakan menggunakan pen marker kekal.

Malaysiakini belum dapat mengesahkan dakwaan itu, bagaimanapun, dibandingkan dengan versi dalam talian The Economist, bahagian yang dihitamkan itu berkaitan dakwaan salah laku polis dan kerajaan. - mkini


sumber : economist online

notasemut : yang highlight merah tu la yang ditapis KDN. tak percaya tengok betul betul. keh keh keh


IKLAN - ROCK THE YOUTH 2011

sumber : rocktheyouth

Gen-S dan Frinjan mempersembahkan

Festival Anak Muda 2011
ROCK THE YOUTH

Tempat: Kompleks 3K, Subang Jaya
Tarikh: 23 Julai 2011, Sabtu
Masa: 10 pagi – 12 tengah malam

peta ke lokasi

http://maps.google.com.my/ ​maps?q=kompleks+3k+subang+​jaya&hl=en&ll=3.054811%2C1​ 01.642246&spn=0.090166%2C0​.169086&sll=4.109495%2C109​ .101269&sspn=22.90208%2C43​.286133&z=13&iwloc=A

 Akta Angkasa http://www.senipekik.com
An Honest Mistake http://www.facebook.com/anhonestmistake
Beeha http://www.myspace.com/beeha3
Ben's Bitches http://www.facebook.com/BensBiatches
Couple http://www.facebook.com/wearecouple
Diandra Arjunaidi http://www.facebook.com/diandraarjunaidi
Goodbye 20th Century! http://www.facebook.com/pages/Goodbye-20th-Century/119770334449
Harmacy http://www.facebook.com/pages/HARMACY/107908472579644
Instake http://www.facebook.com/Instake
Keladak http://www.facebook.com/keladak
Khottal http://www.facebook.com/khottal
Liyana Fizi http://www.facebook.com/pages/Liyana-Fizi/130375171148Massacre Conspiracy http://www.facebook.com/pages/Massacre-Conspiracy/121745071173809
Monologue http://www.facebook.com/pages/monoloQue/80130485615
Once Upon A Time There Was A Sausage Named Bob http://www.facebook.com/OnceUponATimeThereWasASausageNamedBob
Orkes Rakyat Tertindas
Partimelovers http://www.facebook.com/prtmlvrs
Seconds To Collide http://www.facebook.com/secondstocollide
Society http://www.facebook.com/societytheband
Space Gambus Experiment http://www.facebook.com/pages/SPACE-GAMBUS-EXPERIMENT/79063846782
The Fridays http://www.facebook.com/thefridays
The Maharajah Commission http://www.facebook.com/pages/The-Maharajah-Commission/167037679980727
Tilu http://www.facebook.com/pages/Tilu/81134224624
Wani Ardy http://www.facebook.com/wnrdy

OBJEKTIF

Menarik anak muda untuk berhibur sambil memupuk kesedaran terhadap isu-isu sosial dan politik melalui program persembahan, bengkel, forum dan gerai-gerai NGO di Pesta NGO.

Mempromosikan pendaftaran pengundi dan kepentingan untuk mengundi kepada anak muda.

Program

Bazar jualan (fesyen, buku, NGO, makanan dll)
Konsert muzik
Forum tentang isu-isu sosial, politik dan anak muda
Bengkel oleh NGO
Tayangan filem berkaitan isu-isu anak muda dan masyarakat
Pendaftaran pengundi

ROCK THE YOUTH merupakan inisiatif Bahagian Pembangunan Belia, Majlis Sukan Negeri Selangor atau Gen-S dengan kerjasama Komuniti Frinjan sempena Hari Belia Antarabangsa.

Pertanyaan gerai, sila emel ke frinjan@gmail.com

Terima kasih :)

Gen-S & Frinjan presents

ROCK THE YOUTH Festival: Empowering & Celebrating

OBJECTIVES

Establish a range of events that offer ongoing sustainability and contribution to the youth culture and social development.

Raise the awareness amongst local artists and youths on the importance of voting rights

The festival program will include:

Music performance featuring local independent bands.
Flea market (Creative arts, DIY goods, handicraft, memorabilia etc)
NGO bazaar
Short Films Screening & Video Arts
Food & Beverage Area
Workshops/Seminars/Talks
Voters registration campaign & booth

Organised by Bahagian Pembangunan Belia, Majlis Sukan Negeri Selangor, in collaboration with Frinjan, the festival aims to attract more than 5,000 youths with exhilarating activities created based on feedback and recommendations from local youths.

Please email frinjan@gmail.com for vendor slots

Thank you! :)