Aug 12, 2011

demo anti murtad - feat. ezam dan zulkifli nordin [gambar curi]








sumber : blog pencacai

notasemut : oh macam ni rupanya demo anti murtad. harap makin ramai la saudara baru yang berminat nak peluk Islam lepas tengok demo ni. 




riot uk - berani kerana benar





Chelsea Ives, 18, ditahan selepas ibu bapanya mendakwa melihatnya di TV semasa keganasan tercetus di Enfield lalu menelefon polis.

Ibu Adrienne, 43, berkata: "Saya tidak menyesal. Saya sayang anak perempuan saya tetapi dia dah besar dan tahu apa yang salah."

Dia ditahan di lokap malam tadi selepas ibu bapa Adrienne dan Roger menyerahkannya pada pihak polis apabila mereka mendakwa melihat di TV anaknya menyerang sebuah kereta polis.

Adrienne berkata: "Kami tidak menyesal dan akan melakukan perkara yang sama sekali lagi.

"Anak-anak saya sentiasa diajar apa yang betul dan apa yang salah. Mana-mana orang yang berfikir tentang kebenaran akan melakukan perkara yang sama."

Polis hari ini mendedahkan separuh daripada 240 suspek rusuhan London yang telah muncul di mahkamah setakat ini adalah di bawah umur 18 tahun.

By 07:00 pagi ini, polis telah menahan 1051 di London manakala 591 telah dikenakan hukuman. Lebih daripada 1,500 telah ditangkap di seluruh negara.

Chelsea, seorang atlet berbakat dan penyanyi, adalah antara kumpulan remaja London yang dipilih untuk menjadi duta untuk Sukan Olimpik 2012.

Mereka sepatutnya menjadi kebanggaan di ibu kota kita - dan secara rasmi akan mengalu-alukan pelancong asing.

Adrienne menceritakan saat-saat menakutkan apabila dia dan Roger melihat aksi Chelsea di skrin TV mereka semasa keganasan pada Ahad malam di Enfield, North London.

Beliau berkata: "Kami menonton rusuhan. Ia adalah menjijikkan. Kemudian kami terlihat dia dan kami sangat terkejut ....

"Dia bukan seorang yang kami baru kenal, tapi dia adalah anak perempuan kami. Dia belajar A-level, olahragawati halus dan seorang penyanyi yang hebat - kanak-kanak yang indah, kreatif dan berbakat.

Beliau menambah: "Kami sangat sedih. Dia tidak cuba untuk menghentikan kami daripada menelefon polis, dia tahu itu semua tidak berguna.

"Pihak polis telah datang ke rumah untuk membawanya. Anggota polis berkata, tindakan kami sangat berani.

"Ramai ibu bapa tahu anak-anak mereka telah terlibat. Saya menggesa mereka untuk melakukan apa yang kami lakukan."

Chelsea, seorang remaja berbakat.


notasemut : agak agak najib nak serahkan rosmoh ke balai polis berdekatan tak? kah kah kah!