Sep 5, 2011

mat indera - pengukir nama johor

ini utusan tulis.. 

ini pun dari utusan juga..

ini buku keluaran yayasan warisan johor, bukan mat sabu tulis..

nah baca sendiri

hah pencacai, nak kira macam mana sekarang?

sumber gambar buku 'Pengukir Nama Johor' - blog yob tualang sekah (cerita lanjut di dalam)



tugu negara - tugu memperingati kejayaan siapa?

ini patung mat saleh pijak siapa?

siapa dapat cari nama melayu dia terer

hah sini ada. tapi betul ke melayu? macam nama kedai mamak je..

cari lagi sampai dapat!

amacam? jumpa?

sumber gambar - blog patriot 1957

notasemut : baik roboh je la. ganti dengan patung hishammudin cium keris lagi baik. nampak sikit melayunya. kah kah kah!

KEJAM ! - kucing dibiar mati di pusat jagaan petknode

anak kucing mati terbiar ;(

ibu dan anak kucing mati bersama..
sumber : lowyat

gambar di atas antara berbelas ekor kucing yang ditinggalkan dan dibiarkan mati di pusat jagaan kucing PETKNODE, Damansara (sebenarnya banyak lagi gambar tapi gua tak sanggup nak letak semua). beratus kucing yang lain sempat diselamatkan tetapi dalam keadaan yang sangat menyedihkan. gambar di SINI. terima kasih kepada admin Kucing Terbiar & Anjing Jalanan yang bertindak pantas mendedahkan kezaliman pemilik PETKNODE ini. berikut antara mesej dari pihak mereka..

Kepada semua owner kucing² yang boarding di Petknode, sila buat repot polis, tulis surat ke Jabatan Haiwan (DVS), SPCA dan tribunal pengguna kerana penipuan perniagaan oleh mereka.

Sila emelkan juga nama, ic number, no fon dan bilangan kucing yang korang boarding. KTAJ dengan kerjasama MDDB selangor akan cuba dapatkan keadilan undang² untuk kucing² kalian.

Sebarkan kepada rakan² yang sama² board kucing di Petknode.

- ktaj0311@gmail.com


* * * * * * *

dipetik dari forum lowyat..

This is without doubt the biggest case of animal abuse that we have come across. About 300 cats and a puppy that were boarded at Petknode Boarding Centre had been left without water and food by the operators for about nine days. About nine... cats died - and according to Kuching Terbiar and Anjing Jalanan (KTAJ) volunteers who had rushed there on a rescue mission, some of the rotting carcasses were stuck to the cage. The two culprit cat murderers are being questioned by the police as I write this but its not known if they are or will be arrested. We received a call from Animalcare's Dr Chan KAh Yein and we immediately told them to bring the cats in the most dire condition to one of our panel clinics in PJ. The cats are there now and MDDB will 'care' for them until their owners are found. MDDB has also agreed for KTAJ to lodge reports with the relevant authorities under Community Development and Integration Initiative's Malaysian Cats Care Project. What happened is shocking and we are asking that the authorities regulate the many private pet boarding facilities that have sprouted all over the Klang Valley.


disyaki merekalah yang bertanggungjawab..


sumber : fb1

sumber : fb2

sumber : fb3

sumber : fb4

notasemut : syukur, kucing kucing yang gua bawak balik kampung sempena cuti raya selamat walaupun ada yang buat hal pecahkan pasu hiasan milik mak gua. walaupun leceh, tapi gua lega semuanya sihat walafiat. kepada pemilik kucing yang tidak bernasib baik, sila ambil tindakan yang sewajarnya. perkara macam ni tak boleh dibiarkan berleluasa!

iklan di petknode - sumber google image