Oct 12, 2011

pulau pinang - polis curi 4 enjin bot milik polis

sumber gambar : mercury marine

sumber : bernama

maka terbuktilah bahawa pulau pinang adalah negeri yang selamat, cuma rakyatnya perlu lebih berhati hati, kerana jenayah dan kes curi kemungkinan besar datangnya dari pihak polis sendiri. kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah! 

notasemut : harta polis sendiri pun kena rembat, inikan pulak harta rakyat..


menjelang PRU13 - PAS kelantan lumpuh, umno semakin diterima rakyat

sumber : bernama

kah kah kah! kalau dulu kita biasanya dihidangkan dengan berita berpuluh ribu ahli pkr, pas, dap dan lain lain keluar parti lalu menyokong barisan 'sampah' nasional. tapi itu dulu. sekarang dah tukar taktik. gua perasan dah dua tiga berita sebelum ni pakai perkataan 'penyokong kuat', 'penyokong tegar' pula yang melompat parti. kah kah kah! namun yang kelakarnya, bila pas padang terap cabar umno tunjuk list mereka yang keluar parti, umno senyap. bukan ramai pun, 50 orang je.. (rujuk SINI). kah kah kah!

walau apa pun berita yang tv bagitau, walaupun berjuta ahli keluar parti, walaupun jumlah ahli parti dari pakatan rakyat jatuh kepada angka negative (-ve), biarlah, dah sah sah berita tv tu milik umno. tahukah anda si farid ridzuan tu penasihat komunikasi kepada najib razak? tahu? kah kah kah!

sumber : milosuam

ok yang penting, bila dengar atau terbaca berita bukan bukan, jangan terus melatah. Tuhan kurniakan akal untuk kita berfikir dan menilai sesuatu. kalau rasa bengap tak boleh pikir, tanya orang yang lebih tahu. ataupun cari sumber sumber alternatif seperti berita online, blog dan facebook. rajin rajin la 'like' page yang aktif menyalurkan maklumat terkini. sebagai contoh, gambar yang gua kutip dari fesbuk di bawah ni, kenapa tak keluar tv?

*gambar gambar ni ada kaitan dengan berita 'rekaan' di atas. harap maklum.


sumber : blog jeming hassan