Oct 14, 2011

FITNAH khalid samad - utusan syaitan diarah bayar RM60,000

sumber : semut - 30 sept 2011

hah ingat lagi kes ni? kes fitnah utusan syaitan terhadap khalid samad yang disiarkan di muka depan pada september 2009. tadi mahkamah arahkan utusan bayar RM60,000 sebagai ganti rugi kerana menyiarkan tulisan tanpa mendapatkan pengesahan berkaitan kandungannya terlebih dahulu. kah kah kah! apa lagi pencacai, saman la harakah pulak. itu hari lu orang kata harakah pun sebar fitnah juga. amacam ada berani? kah kah kah!

nah baca berita penuh di bawah yang diambil dari malaysian insider..


KUALA LUMPUR, 14 Okt ─ Mahkamah Tinggi mengarahkan Utusan Malaysia membayar RM60,000 kepada Ahli Parlimen PAS Khalid Samad berhubung satu artikel berbaur fitnah disiarkan dua tahun lalu.

Wakil rakyat Shah Alam itu menang dalam kes saman ke atas akhbar milik Umno pada 30 September lalu.

Artikel itu bertajuk Zulkifli bidas Pak Janggut”, disiarkan pada September 2009.

Hakim Mahkamah Tinggi Komersial Dr Prasad Sandosham Abraham mengeluarkan perintah kepada Utusan dan Ketua Pengarang kumpulan itu Datuk Abdul Aziz Ishak agar membayar ganti rugi kerana menyiarkan tulisan tanpa mendapatkan pengesahan berkaitan kandungannya terlebih dahulu.


Pulau Pinang vs Johor - pelaburan dan keselamatan [entri 2 in 1]

berita terkini bernama sebentar tadi

sebenarnya gua tak ambil pusing sangat hal pulau pinang vs johor yang bising di media baru baru ni, tapi disebabkan bernama letak dua berita yang ada kaitan dengan isu tersebut sebelah sebelah, gua terus printscreen takde cerita banyak.

ala, benda ni kalau ikut logik semua negeri pun ada kes bunuh, culik dan jenayah berat lain, cuma masalahnya yang jadi isu dekat johor banyak melibatkan warga singapura. sebab tu jadi kecoh. bila kecoh, pelabur taknak melabur di johor. lepas tu bila lim guan eng bagi ayat pedas yang ada 'isi', tau pulak marah. yang rtm/tv3 hari hari duk kutuk kelantan, kedah, penang dengan selangor hari hari tu boleh pulak. kah kah kah!

nah baca berita penuh pelaburan tersebut di bawah.. dan bawah sekali...


Smart Modular Technologies Labur RM770 Juta

GEORGE TOWN, 14 Okt (Bernama) -- Sejumlah RM770 juta pelaburan baharu akan meningkatkan lagi rangkaian nilai Smart Modular Technologies Sdn Bhd (SMART), kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya Iain Mackenzie.

Beliau berkata pelaburan itu yang termasuk RM100 juta untuk perbelanjaan modal dan RM670 juta untuk perbelanjaan tempatan, adalah untuk tempoh 10 tahun akan datang.

"Lebih daripada 170 pekerjaan baharu akan diwujudkan, yang akan meningkatkan tenaga kerja tempatan SMART kepada lebih 600 orang menjelang 2021," katanya pada sidang media bagi mengumumkan pelaburan baharu SMART di sini Jumaat.

Beliau juga mengumumkan penubuhan syarikat kedua Malaysia, SMART Storage System Sdn Bhd, bagi memajukan dan mengeluarkan barisan porduk storan pepejal, serta pusat penyelidikan dan pembangunan (R&D) untuk SMART dan syarikat baharu itu.

SMART ialah anak syarikat SMART Modular Technologies (WWH) Inc., pengeluar bebas utama dunia bagi produk memori dan storan pepejal.

Mackenzie berkata pusat R&D global baharu itu akan menjalankan aktiviti R&D bagi pembangunan dan reka bentuk bernilai tambah, dan dikendalikan oleh pekerja tempatan.

"Mereka akan dihantar untuk menjalani latihan luas dan program peningkatan kemahiran dalam bidang pengurusan dan kejuruteraan khusus.

"Kami yakin produk storan pepejal itu akan mengalami pertumbuhan yang sangat pesat," katanya.

SMART ditubuhkan di Pulau Pinang pada 1998 bagi menghasilkan peranti memori dan komunikasi. Malaysia dipilih kerana tenaga kerja berkemahiran tinggi dan berpengalaman, selain infrastruktur maju dan dasar mesra pelaburan.

Sumber - Bernama

sumber : bernama

notasemut : bagusla kalau upgrade kawalan keselamatan di johor. kalau nak tambah bot peronda polis, kena beli enjin. dengar cerita polis pulau pinang ada stock enjin piang. kah kah kah!


menjelang PRU13 - 10 artis masuk tong taik (umno)

sumber : bernama

apasal muka kelat je masing masing? awie sorang je yang nampak excited masuk tong taik. kah kah kah! bagus juga pendedahan artis masuk umno ni, senang sikit gua nak boikot mana yang patut. boikot dalam ertikata, kalau nampak je salah sekor ni di kaca tv, terus tukar channel. lagi power, tutup tv terus. kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah!



notasemut : mamat khalid punya movie boleh simpan la. tak pun buat tayangan dekat ahli umno je. dengarnya semua ada 3 juta orang. kah kah kah!

sumber : metro