Feb 24, 2012

menjelang Hijau 2.0 - projek kilat di padang MPK [biar gambar berbicara]

Terkini dr lokasi tapak Himpunan Hijau 2.0, Cukup DASYAT ada lubang KUBU mcm nak perang pulak dah.. ada Tiga jalur panjang lubang yg agak dalam utk menghalang rakyat berhimpun.. Sapa punya idea agaknyer yer... Punyalah takut dgn kebangkitan suara rakyat.. Maka mereka tergamak habiskan duit utk buat projek yg bukan2.. Apa hal pulak gali kubu mcm tu... Ini bukan nak perang ni.. org dtg nak berhimpun jer.. Lama2 pemikiran manusia jd rosak bila buat kerja ikut hawa nafsu masing2.. CMK sempat terjun ke dalam lubang maut tu sblum solat Jumaat tadi.. Kalau mcm ni lubang.. boleh tertimbus peserta himpunan nii.. - CMK

Sumber : Pahangdaily dan CMK

notasemut : tengok la sendiri. sampai sanggup korek lubang semata mata nak elak pencinta alam berkumpul menunjukkan rasa tidak puas hati terhadap projek lynas di kuantan. amacam? lepas tu dengar sendiri apa dia cakap dalam video di bawah. adnan yaakub pengecut! harktui!

Kerajaan Pahang mengalu-alukan kehadiran kira-kira 20,000 orang yang bakal menyertai Himpunan Hijau 2.0 pada 26 Februari ini di padang Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) 1 dengan tangan terbuka. Beliau juga menyatakan kemungkinan akan hadir untuk berjumpa peserta dan pemimpin perhimpunan.

Dan pada 15 Feb, Jawatankuasa Himpunan Hijau 2.0 telah menyerahkan surat yang ditandatangani oleh Setiausahanya, Bang Seet Ping, untuk pemberitahuan program tersebut kepada Ketua Polis Daerah Kuantan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan.

LOKASI : Hotel Vistana, Kuantan
TARIKH : 13 Feb 2012


No comments: