Apr 24, 2012

isu Mykad pemastautin sementara - JPN jawab, tapi makin banyak persoalan [BUKTI]

sumber : mkini
JPN kata Mykad ni versi lama, tapi kenapa ada tarikh luput sampai 2013? kad pun cantik perfect je nampak gayanya. ok itu cerita lain. mungkin dia seorang yang sangat cermat.


Abu Talib pemastautin sementara. data dia memang tiada dalam SPR (atau belum dimasukkan?)

Noridah Dawi (Mykad bawah) juga pemastautin sementara. Mykad beliau juga ada tarikh luput seperti Abu Talib. tapi kenapa nama beliau ada dalam daftar pemilih SPR? Hah kenapa JPN? kenapa? SPR? Hello?


untuk kes Noridah Dawi, boleh tengok videonya di SINI - Mykad ada tarikh luput tapi LAYAK mengundi! [VIDEO bukti]


notasemut : mohon JPN dan SPR jawab. gua banyak lagi soalan tapi gua malas nak tanya banyak banyak.


3 comments:

~who am i~ said...

Kalau 06 kat tengah2 tu...nampak gaya mamat ni lahir kat Pahang.and then makcik ni pulak 12,lahir di Sabah,kah dia? Kalau mcm tu..kenapa diorng ni dpt warganegara sementara pulak?
Kalau tak salah...kalau bkn Malaysia born, kat tgh dia tu no dia pelik2 skit...Kalaupun nak issue out kad warganegara sementara ni pun,napelak tak guna format numbering lain..jgn ikut yg sedia ada.mmg confusing..ataupun sengaja nk buat org confuse.ntahla...dan jugak baru smlm aku tahu,ada kad warganegara sementara ni.sebelum ni,yg aku tahu...kad biru utk Warga and kad Merah utk PR.

Makin byk confuse skrng ni...dah tak ada istilah general knowledge dah skrng...sume jadi tak tahu.cos fakta byk yg dah twist,here and there.

Anonymous said...

Bro, n9 n melaka pun 06 gak klu gua x salah..

Anonymous said...

kalau warganegara nombor tengah tu 71 bukan 12..kalau sabah 12 dan 49..