Apr 20, 2012

menjelang PRU13 - contoh IC pengundi warga asing? [gambar]

Thousands of IC were issue to foreigners recently. This is a proof of unhealthy election going to take place on GE 13. This guy is a Myanmarian/Burmese.. The joke is this IC got 'Tarikh Luput', Expiry date. Many of the IC's were issue under Selangor address. - FB
notasemut : patutla najib razak yakin barisan nasional akan rampas semula selangor lepas PRU13 ni. na'harooommm!

UPDATE - gua dah jawab persoalan yang ditimbulkan oleh anonymous di sini - isu IC warga asing - anonymous pertikai, semut jawab [VIDEO bukti]


7 comments:

Anonymous said...

Adakah dengan sekeping ic yg ini boleh menyebabkan pr kalah.... dan adakah dengan sekeping gambar ini boleh kita anggap sebagaimana yg kamu tafsir? Dan kita bileh dakwa bahawa gbar ini adalah telah diedit....cause...no kod negeri itu adalah kot negeri dalam malaysia. jangan mudah terima maklumat yg tidak benar...waallahuallam...

Jawab daaa said...

oit anonyMOUSE, admin da jawab tu..pe cer..

Anonymous said...

macam mane lak nk jwb kat org yg ckp mcm nie?? die prtikaikan ttg tarikh luput tu..

"tak obvious ke letak tarikh luput depan2...tak kan la diorang ni bodoh sangat nak menipu sampai camnie...agak2 la kan...kalau betul nak menipu, takde nya nak letak tarikh luput dekat ic, baik letak dalam satu agreement lain ke hape just utk mengaburi mata org lain...penipuan di peringkat nasional...tak kan la IQ tahap budak2 skolah jek wei..agak2 la kalau nak buat cerita pong!.."

Anonymous said...

apa yang mustahil kat malaysia ni, logik aje ada tarikh luput tu, sebab implikasi dari memberi status warganegara kepada org asing ini akan mengurangkan income negara pulak seperti hospital nanti tak dapat nak kutip bayaran rawatan dah dll.

Anonymous said...

apa yang mustahil kat malaysia ni, logik aje ada tarikh luput tu, sebab implikasi dari memberi status warganegara kepada org asing ini akan mengurangkan income negara pulak seperti hospital nanti tak dapat nak kutip bayaran rawatan dah dll.

Anonymous said...

masalahnya org malaysia ni, benda2 yang dah terang2 depan mata pun masih boleh kena tipu kering2.

Anonymous said...

masalahnya org malaysia ni, benda2 yang dah terang2 depan mata pun masih boleh kena tipu kering2.