Apr 2, 2012

PANAS : gambar tukang pacak bendera PAS mati terkena elektrik terbongkar [UPDATED]

sumber : facebook

gambar di atas ni dah banyak tersebar di blog pro-umno dan facebook. katanya gambar skuad pacak bendera parti PAS yang mati akibat terkena renjatan elektrik. sambil sambil gua cari berita lanjut, gua try google image. dan hasilnya, lihat dibawah. ya, gambar ini di-pos pada 25 jun 2011 di www.juruelektrik.com.


dan kalau search lebih lanjut, boleh jumpa gambar ni di website luar negara lain, salah satunya di sini [citizen of copenhagen] jadi, gua sendiri pun naik confuse, website mana dulu yang upload gambar ni? yang pasti, ini bukan gambar tukang pacak bendera. sekian harap maklum.

notasemut : come on, cuba lagi, try harder

UPDATED :

kalau rujuk pada facebook awang adek, beliau turut bersama sama di majlis pengebumian mangsa


jadi, dari parti mana mangsa adalah tidak penting, yang penting kita sedekahkan al-fatihah kepada mangsa.

berita penuh boleh didapati di sini [METRO - 2 mati kena karan]


UPDATED 2.0 :

blogger umno dah mengaku bahawa mangsa adalah dari pihak mereka sendiri. boleh rujuk 2 blog di bawah. mohon kerjasama blogger umno lain supaya berhenti menyebarkan fitnah terhadap mangsa. dah la letak gambar palsu, laporan pun main hentam je..




5 comments:

slash said...

jadi apa kaitan dengan dap?

Ma Yusof said...

salah sorg yg ninggal tu pegawai JASA...so konfirm bendera alif mim nun wau = sarkis.......

sEmut said...

ada kawan kita berada di tempat kejadian

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=277846255627943&set=a.119805138098723.28581.118340701578500&type=1

Anonymous said...

ambo ni ore kg paloh jah. sbeloh kg domis nge kg tengoh. sume ore duk kapung tu kenal arwoh ni nk pase bendero dacing. bakpo la nk suko sangat fitnoh eh?

Abdullah said...

Dapat maklumat baru. Arwah sebenarnya aktivis UMNO. Tapi dia tengah pasang bendara apa tak pasti. Tak caya?! salah satu contoh sumber: rujuk sini