Feb 21, 2012

pelancaran jalur tiga - logo JATI macam logo setan?



KUALA LUMPUR, 21 Feb: Jati yang diterajui oleh ahli PAS yang dipecat, Datuk Dr Hasan Mohd Ali telah dilancarkan di Shah Alam Convention Center, Shah Alam petang ini.

Walaupun perjuangan tiga jalurnya ialah untuk memartabatkan Islam, Melayu dan institusi Diraja, namun logo Jati dilihat mempunyai persamaan dengan 'logo setan' yang direka bentuk berdasarkan nombor '666'.

Di bawah adalah link di mana Logo Setan itu.

Sumber : harakahdaily

* * * * * * *

gua bukannya paham sangat bab maksud maksud logo ni. tapi bila rujuk pada website tersebut, katanya..

Design Rationale
- "666" has to be in the logo.
- A brand name has to be developed. (Think "Zoloft", "Viagra" or "Crestor.")
- Must use "Red". (Satan owns this color. Sorry "Target" and "Coke.")
- Spend no more then 30 minutes on it. (Have work to do.)
- Approach it like a corporate client.
- No cliches. (Think "Devil Horns" and "Trident.")



demo ANTI ISRAEL - Mahfuz Omar, Salahudin Ayub dan Jalaludin Manan dipenjara sebulan [FLASHBACK]

arkib utusan

"Pada tahun 2000, bersama-sama Naib Ketua Pemuda PAS ketika Itu Salahuddin Ayub dan Haji Jalaluddin Abdul Manaf, saya memilih menjalani hukuman penjara di Penjara Kajang daripada membayar denda setelah mahkamah menyifatkan kami bersalah kerana menyertai perhimpunan pada tahun 1997 kerana membantah kehadiran pasukan kriket Israel menyertai satu kejohanan antarabangsa di negara ini." - Mahfuz Omar


notasemut : pada tahun 2000 masa mahfuz dan para demonstran didapati bersalah kerana sertai perhimpunan anti-israel, siapa perdana menteri malaysia? anwar ibrahim ke? kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah!

komen tun maha-israel, minggu lepas

menjelang PRU13 - najib mintak mandat, tapi takut nak berdebat

sumber : utusan

Debat PM, Anwar hanya buang masa - Dr. M

PUTRAJAYA 20 Feb. - Tun Dr. Mahathir Mohamad menolak sebarang keperluan untuk mengadakan sesi perdebatan antara Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, perdebatan itu hanya membuang masa dan tidak mampu menyelesaikan masalah yang dihadapi rakyat negara ini.

"Tiada faedah debat dengan Anwar kerana kita tahu pendiriannya dan dia seperti sesumpah yang boleh bertukar warna pada bila-bila masa saja.

"Apabila dia bersama kaum Cina dia akan menjadi segala-galanya, apabila bersama kaum India, dia akan menjadi seperti orang India dan apabila bersama orang Islam, dia akan bercakap mengenai Islam.

"Apa yang dia dan pengikutnya mahu ialah menjadikan Anwar sebagai Perdana Menteri, jadi saya berpendapat tiada guna dan tak ada faedah (berdebat)," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri majlis perjumpaan Perkasa Bersama bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini, hari ini.

Beliau mengulas desakan pembangkang yang mahu Najib berdebat dengan Anwar seperti Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek berdebat dengan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, Sabtu lalu.  - utusan



notasemut : hai jib, nak mandat ke tak ni? pikir dulu masak masak, sama ada nak debat atau nak ikut cakap si tua keparat tu. kalau taknak debat pun bagus juga, kira macam lu kalah tanpa bertanding la. kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah!