Apr 13, 2012

kubur 1malaysia [video]





notasemut : menurut CMK, lokasi kubur bercampur ni adalah di Tanjung Agas dalam Parlimen Pekan, Pahang. mohon pihak bertanggungjawab bagi penjelasan.


nota pemimpin pakatan persenda raja - siapa Rahman Kadir? [gambar facebook]

sumber : fb rahman kadir

mula mula gua terbaca pasal cerita ni, gua 50-50 nak percaya atau tidak. gua ingatkan yang penulis nota "apabila raja dijadikan jenaka" ni berpendirian bebas dan tidak memihak ke mana mana parti politik. tapi, bila dah dapat link facebook dia dan lepas gua belek belek, terus gua tak percaya langsung apa yang dia tulis. kah kah kah! kenapa? nah tengok sendiri di bawah.

antara nota nota yang pernah ditulis rahman kadir. amacam?

dan di bawah ni antara gambar gambar dari facebook rahman kadir. hmmm...

sumber : gambar masa 901

sumber : gambar dengan adnan yaakob

sumber : err yang ni gua no komen

sumber : patriot anti bersih katanya..

notasemut : patutla laju je utusan kutip terus letak dekat muka depan..


menjelang PRU13 - pembangkang persenda raja ketika pertabalan [muka depan utusan dan FB rahman kadir]



Oleh MOHD. RAFIE AZIMI
rafie.azimi@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 12 April - Seorang petugas perubatan yang turut serta dalam istiadat pertabalan Yang di-Pertuan Agong XIV, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah di Istana Negara semalam menzahirkan rasa kecewa terhadap beberapa pemimpin pembangkang yang didakwanya mempersenda dan mengejek Raja-raja Melayu.

Dr. Rahman Kadir yang menulis menerusi laman Facebook beliau, merupakan salah seorang anggota pasukan perubatan yang bertugas semasa istiadat itu berlangsung.

Beliau mendakwa perbuatan mempersenda dan mengejek itu paling ketara dilakukan apabila tetamu kehormat berjalan masuk ke dalam Balairong Seri.

Bermula dengan ejekan ke atas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, Dr. Rahman mendakwa ia kemudiannya berterusan kepada Yang Dipertua Negeri serta Sultan-Sultan.

* * * * * * *

laju je utusan kalau benda benda macam ni. entah betul ke tidak cerita si dr rahman kadir ni. semua orang boleh buat cerita bukan bukan, lebih lebih lagi pencacai umno. kah kah kah! kalau betul pun cerita dia, ada gua kisah? ada? kah kah kah! gua tak pernah kisah lu orang nak ejek siapa siapa, tapi kenapa masa umno terengganu buat hal dengan sultan tak keluar muka depan utusan? kah kah kah!



UPDATE  : ni facebook rahman kadir. kah kah kah!

sumber : fb
notasemut : si saiful bukhari punya kisah dongeng siap sumpah live dekat tv, siap dahi lebam hantuk dinding, siap botak kepala pergi mekah, sekarang apa cerita? dia bancuh teh untuk siapa pulak? kah kah kah!