May 7, 2012

demo tuntut gantirugi hambar - persatuan peniaga dan penjaja kecil KL sokong Bersih 3.0?

KUALA LUMPUR, 5 Mei - Peniaga-peniaga kecil dan penjaja mengadakan
demonstrasi aman menuntut kerugian daripada perhimpunan bersih 3.0 di
hadapan Kompleks Pertama Jalan Tuanku Abdul Rahman disini hari ini.

sumber : umno-online


notasemut : dalam tv heboh kata peniaga dan penjaja di kuala lumpur berdemo tuntut ganti rugi. masalahnya sekarang ni kenapa ada banner 'Di mana persatuan peniaga dan penjaja kecil wilayah persekutuan'? adakah majoriti ahli persatuan turut sertai perhimpunan bersih 3.0? adakah ahli persatuan sebenarnya untung besar pada hari tersebut? kah kah kah! habis tu ni demo apa? ni demo penjaja ke pancacai? kah kah kah! bangang!



berita sukan - Rosmah terima Anugerah Tokoh Industri Sukan

KUALA LUMPUR — Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dinobatkan sebagai Tokoh Industri Sukan Negara 2012 pada Majlis Anugerah Industri Sukan Negara malam tadi.

Anugerah yang julung kali diperkenalkan itu disampaikan oleh Presiden Majlis Belia Malaysia (MBM), Mohamed Maliki Mohamed Rapiee dengan disaksikan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek, pada satu majlis makan malam di Menara Kuala Lumpur di sini.

Rosmah, yang juga penaung bagi Persatuan Badminton Malaysia (BAM) dan Yayasan Kebajikan Atlet Kebangsaan (Yakeb), merasmikan majlis tersebut. - Kosmo


sumber : umno online

notasemut : majulah rosmah untuk negara!


menjelang Bersih 4.0 - tak reti bahasa malaysia tapi boleh mengundi? [gambar dan video]

sumber facebook
menurut sahabat yang upload gambar ni, katanya..

"Aku berani jamin mamat ni pengundi hantu. Sbb aku interview dia tak paham ckp melayu. Bila aku tanya asal mana dia ckp beranak kl. Tp no ic tgh tu 67. Aku tanya dia mcm mana jd warganegara tp tak tahu bm? Senyap dia. Tp aku dah cek dgn spr mmg ada nama..."

macam biasa, gua check di website SPR dan memang ada dalam senarai pemilih. boleh rujuk video bawah sekali sebagai bukti.





notasemut : bersihkan segera daftar pemilih atau hadapi Bersih 4.0!