Jun 4, 2012

menjelang PRU13 - harga minyak dunia turun, minyak malaysia kena tunggu najib turun baru boleh turun


time buletin utama tadi, najib kata BN takkan tabur janji yang kerajaan tak mampu tunaikan. dan gua ada dengar dia ada sebut tak boleh turunkan harga minyak. disebabkan tabiat gua sambil dengar berita sambil mengadap komputer, gua terus tengok harga minyak dunia hari ini (rujuk gambar). hah apahal pulak tak boleh turun? time harga minyak dunia naik bukan main laju buat pengumuman. kalau tak reti jadi perdana menteri letak jawatan la woi!!

notasemut : patutla tak berani nak berdebat, benda simple macam ni pun nak menipu. pui!



rais yang tak gentleman ajak anwar lawan cara gentleman

"Gentleman's game is the order of the day" - Rais.

Datuk Seri Anwar Ibrahim patut mempamerkan kepimpinan tanpa menggunakan kekerasan, termasuk demonstrasi bagi mengambil alih pemerintahan dalam pilihan raya umum akan datang, kata Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Rais Yatim.

"Ini harus dihentikan, dan saya faham DSAI (Anwar) bukan seorang yang begitu taksub dengan kuasa keras.

"Jadi beliau harus tunjukkan kepimpinan beliau. Gentleman's game is the order of the day," kata Rais (atas).

Beliau mengulas pandangan Dr Mahathir Mohamad pada 25 Mei bahawa Pakatan Rakyat akan menganjurkan demonstrasi ganas tanpa henti untuk menolak keputusan pilihan raya jika tewas. - malaysiakini


notasemut : rais gesa anwar lawan cara gentleman? kah kah kah! apa orang tua ni merepek woi! ini la sebab anak muda tak nak orang tua jenis wayar putus jadi menteri. warga emas ni paham tak maksud gentleman tu apa? selama ni dia pegang jawatan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, dia buat apa? kah kah kah! gentleman sangat ke dia handle kerja dia selama ni? warga emas ni dah start kira jumlah kedatangan peserta himpunan hijau di alor star ke belum? kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah!