Oct 31, 2012

menjelang PRU13 - samy vellu protes projek yang dia sendiri luluskan

sumber : malaysianinsider

Samy Vellu luluskan projek kondo Batu Caves – Anwar

KUALA LANGAT: Bekas Presiden MIC, Datuk Seri S Samy Vellu individu yang bertanggungjawab meluluskan Kondominium Batu Caves sekaligus menepis kontroversi Umno BN mengatakan kononnya pembinaan projek itu diluluskan Kerajaan Selangor sekarang.

Mendedahkannya pada ceramah Merdeka Rakyat di sini malam tadi, Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, pembinaan dua blok kondominium 29 tingkat berhampiran Kuil Sri Subramaniar Swamy itu mendapat kelulusan MIC dan Umno pada 2007.

Beliau menempelak pemimpin MIC kerana menipu rakyat India, malah meletak kesalahan ke atas Kerajaan Selangor.

Ia ekoran tindakan Samy berdemonstrasi bersama masyarakat India pada 26 Oktober lalu kononnya membantah pembinaan kondominium tersebut.

“Samy Vellu buat tunjuk perasaan, padahal dia yang luluskan projek pada 2007, ingat Tuhan dia tidak tahu? Sudahlah tipu rakyat, Tuhan pun dia nak tipu,” kata Ketua Pembangkang.

“Lepas itu mereka cabar Menteri Besar hentikan pembinaan, saya beritahu Khalid (Ibrahim), kita jangan ikut kata mereka dulu, kita siasat, cari siapa yang luluskan dan kita dakwa orang yang bertanggungjawab,” tegasnya disambut tepukan gemuruh lebih 5,000 penduduk Kuala Langat.

Sebelum ini, Exco Selangor, Dr Xavier Jayakumar menjelaskan, kelulusan pembinaan kondominium itu dikeluarkan oleh pihak majlis pada 31 Mei 2008 manakala ahli majlis baru di bawah Pakatan mengangkat sumpah pada 5 Julai 2008.

“MIC dah dapat duit hasil penjualan tanah kuil dan luluskan projek yang menyalahi peraturan alam sekitar dengan ketinggian 29 tingkat, sekarang nak lepaskan diri tuduh kita pula, nak suruh kita bayar. Kepada rakyat India, usahlah sokong lagi pemimpin penipu seperti ini,” kata Anwar.

Semalam di Parlimen, Khalid mengumumkan penubuhan pasukan petugas bebas untuk menyiasat isu berkaitan pembinaan kondominium tersebut.

“Kami mahu tunjukkan kepada rakyat bahawa kami telus membuat keputusan, jadi kami akan menubuhkan jawatankuasa bertindak khas yang akan diketuai seorang bekas hakim,” katanya.

sumber : harakahdaily

islamic fashion festival - hakuna matata


sumber : utusan syaitan yang dikenalinotasemut : hakuna matata ni maksudnya 'tak perlu risau'. jadi tak payah la kita nak risau sangat. mufti mufti semua hanya perlu risau hal perhimpunan baju kuning. dengar cerita perhimpunan tu haroooommmm. kah kah kah!
menjelang PRU13 - kamera AES berleluasa selepas BN menang?

sumber : sinar

hah nampak tak permainan geng geng syaitan yang dikenali? sebelum pilihanraya dia cakap macam ni, lepas pilihanraya nanti habisla makin banyak kamera AES dipacak di seluruh Malaysia. itu jam nak protes pun dah tak guna. dah la banyak jalan yang dulunya satu lorong (had laju 60km/j), tapi bila dah naik taraf jadi dua lorong, speed limit tetap tak berubah. kepala bana apa?

notasemut : gua tak mintak kerajaan BN kaji balik dan ubah papan tanda hadlaju, tapi gua mintak kawan kawan adik kakak kita pakat pakat ubah kerajaan terus. senang cerita.