Apr 19, 2011

TAHUKAH ANDA PENGACAU BOLASEPAK SEBENAR?

INI ADALAH SANGAT COOL!

Tuesday April 19, 01:39 PM - Fans of Japanese club Nagoya Grampus cheer during the AFC Champions League Group F soccer match against South Korean club FC Seoul at Seoul World Cup Stadium - Reuters

..DAN INI ADALAH SANGAT BAHALOL!

sumber : berita harian
“Saya tidak mahu pembakaran mercun atau ‘flare’ ini menyebabkan tragedi dan selepas itu orang ramai takut pula untuk ke stadium. Kita juga tidak mahu penonton kita menjadi seperti apa yang pernah berlaku di Eropah suatu masa dulu apabila ramai peminat hilang rasional semasa menyaksikan perlawanan bola sepak” - Shabery Cheek.


"Lu pengecut lu duduk rumah diam diam la woi orang tua!" - gua.
* * * * * * *GO ULTRAS!

artikel berkaitan : "Pengacau Bolasepak" - SokerleaksLELAKI BAKAR AL-QURAN DIPENJARA 70 HARI

A FORMER squaddie who burned a copy of the Koran in anger after seeing Muslims set fire to poppies has been jailed for 70 days.

Andrew Ryan, 32, "lost it" after watching videos of extremists which also included them abusing soldiers returning from duty in Afghanistan.

After stealing a £5 copy of the Islamic holy book from a library he stood on a bench in a street and set it alight, yelling: "You burn our poppies, I'll burn your Koran."

Ryan, who is in the right-wing English Defence League, admitted religiously aggravated harassment, alarm and distress and stealing the library book in January.

Eleven of his supporters walked out of Carlisle Magistrates' Court in Cumbria after the sentencing, shouting: "That's a joke."

It comes after Islamic extremist Emdadur Choudhury, 26, was fined £60 for torching poppies in London on Armistice Day.

Judge Chalk said Ryan, of Cumbria, who has six convictions for offences including using indecent or racially aggravated language at a football game, was guilty of "preplanned theatrical bigotry".

He added: "You went out to cause maximum distress to people of the Islamic faith." 

- The Sun 

* * * * * * *

notasemut : blog gua semua orang boleh baca. kawan kawan sekolah gua juga dari pelbagai latar belakang agama dan bangsa. harap kita takde masam masam muka dengan isu isu macam ni. yang penting gua anti geng pijak kepala lembu.

NEW ZEALAND TELECOM CORP DIDENDA HAMPIR RM 30 JUTA

Wellington: New Zealand Telecom Corp diperintahkan untuk membayar rekod NZ $ 12 juta ($ 9.5 juta) denda pada Selasa selepas mahkamah mendapati syarikat itu menyalahgunakan dominasi pasaran terhadap pesaing dengan harga yang terlalu tinggi.

Badan pemerhati di negara itu menyatakan bahawa denda "tekanan harga" yang NZ Telecom kenakan pada pesaing yang mahu mengakses rangkaian, adalah yang terbesar yang pernah dikenakan berdasarkan Undang-Undang Perdagangan.

"Mahkamah Tinggi mendapati bahawa dari 2001 hingga 2004, NZ Telecom mengambil kesempatan atas dominasi kuasa pasaran untuk menekan pesaing dengan harga tinggi untuk akses kepada rangkaiannya," kata Suruhanjaya Perdagangan New Zealand.

Dalam keputusan yang disiarkan pada Selasa, mahkamah menyatakan bahawa kesalahan "adalah hasil dari suatu strategi yang disengajakan, yang datangnya dari peringkat tertinggi Telecom" dan menghalang para pesaingnya dari menawarkan harga kompetitif bagi data berkelajuan tinggi.

"Hukuman harus mencerminkan saiz dan keadaan kewangan NZ Telecom serta pengaruh yang penting dalam industri telekomunikasi," perintah hakim Rodney Hansen.

Mahkamah awalnya mendapati NZ Telecom bersalah atas tindakan anti-persaingan pada Oktober 2009 tetapi tidak menjatuhkan denda hingga Selasa selepas mengambilkira beberapa faktor.

NZ Telecom dalam kenyataannya memberitahu bahawa kesalahan itu "teknikal dan tidak disengajakan". Rayuan terhadap keputusan bersalah itu akan didengar pada bulan September tahun ini.

Sumber : AFP/fa


notasemut : astro punya monopoli macam mana nak kira? terlewat bayar sikit terus kena potong, lepas tu nak sambung balik kena bayar denda lagi. masalahnya bila musim hujan sehari suntuk takde siaran pengguna tetap kena bayar harga penuh jugak. itu kalau sehari. kalau sebulan tengkujuh? kah kah kah! kerajaan pulak bila nak upgrade pencawang siaran tv di kampung kampung? bila?