Apr 12, 2012

menjelang PRU13 - umno perluas wacana PAS (parti ajaran sesat)


KUALA TERENGGANU 11 April – UMNO Terengganu akan memperluaskan program wacana bagi menerangkan mengenai penyelewengan perjuangan politik Pas ke seluruh negeri itu.

Setiausaha Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Tengku Putera Tengku Awang berkata, program itu akan dilaksanakan di peringkat Parlimen dan seterusnya ke peringkat DUN, sekiranya keadaan memerlukan.

Beliau yang juga Speaker Dewan Undangan Negeri memberitahu, pihaknya yakin masyarakat lebih faham malah dapat menerima segala penjelasan secara ilmiah selain disokong bukti kukuh yang dibentangkan barisan ahli panel.

“Berdasarkan respons yang kita terima hari ini sangat memberangsangkan, kita akan teruskan program ini ke peringkat Parlimen dan DUN di Terengganu, selepas ini.

“Program ini diadakan bukan semata-mata sebagai persediaan menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), lebih penting ialah membetulkan akidah umat Islam,” katanya pada sidang akhbar selepas tamat program itu di Taman Tamadun Islam (TTI), di sini hari ini.

Tengku Putera seterusnya berkata, untuk masa akan datang, lebih ramai ahli panel dalam kalangan tokoh agama dan intelektual akan diundang bagi menjayakan program tersebut.

Dalam pada itu, Pengarah Strategik Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Dr. Rosli Mat Hassan berkata, pihaknya juga percaya beberapa negeri lain akan mengambil langkah serupa dalam menganjurkan program sedemikian.


* * * * * * *

notasemut : kenapa utusan tak lapor yang wacana tersebut bertajuk "PAS - Parti Ajaran Sesat"? lembu lembu melayu melayu bengap dalam umno terengganu ni tak tau ke yang ayah pin merupakan ahli umno seumur hidup? kah kah kah! adakah mereka telah lupa bahawa kerajaan langit berada di bawah naungan umno? kah kah kah! ah, ungkit banyak kali pun bukannya paham pencacai umno ni, macam bercakap dengan lembu.

sumber : sah! najib wasatiyah pakai rantai


No comments: