Jan 13, 2012

sapu bini orang, moral kotor - hasan ali perli najib dan rosmoh?

KUALA LUMPUR 10 Jan – Keraguan bekas Pesuruhjaya Pas Selangor yang dipecat daripada parti, Datuk Dr Hasan Ali terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk dinobatkan sebagai Perdana Menteri sememangnya sesuatu yang harus difahami seluruh rakyat.

Malah kenyataaan tegas Dr Hassan Ali yang mahukan pemimpin yang mempunyai moral bersih untuk diangkat menjadi Perdana Menteri dengan menolak Anwar Ibrahim mempunyai mesej yang cukup berat.

Bagi Ahli Dewan Negeri (ADUN) Batu Kurau, Kapt (B) Datuk Najmuddin Elyas Al-Hafiz ketika mengulas mengenainya melihat apa yang lahir daripada mulut dan tubuh badan Hasan Ali itu hanya beliau sahaja yang tahu.

Menurut beliau keakraban Adun Gombak Setia yang telah sekian lama mengenali Anwar ketika berada di dalam satu barisan pembangkang memungkinkan beliau tahu segala-galanya.

“Apa maksud sebenar beliau yang menyebut Datuk Seri Nik Aziz Nik Mat dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak mempunyai masalah peribadi dan sebagainya berbanding Ketua Pembangkang berkenaan….Begitu juga kalau tidak silap Hasan ada menyebut kedua-dua pemimpin berkenaan tidak sapu bini orang dan sebagainya.notasemut : gua dah agak dah. umno mesti gunakan setiap baris ayat yang diucapkan oleh hasan ali ni untuk teruskan serangan terhadap anwar ibrahim. gua pun pernah dengar hasan ali cakap "sapu bini orang, moral kotor dan sebagainya.." masa hasan ali keluar di buletin utama itu hari. masalahnya sekarang, kenapa pencacai sibuk tuju ke anwar? isu 'sapu bini orang' ni siapa punya kerja sebenarnya? cuba tanya najib, rosmoh tu bini nombor berapa? rosmoh tu bini siapa sebelum ni? kenapa cerai? cerai talak berapa? masa tu rosmoh berapa kilogram? kah kah kah! kah kah kah! kah kah kah!