Apr 9, 2012

Karnival Maknyah For Peace - terima kasih Zahid Hamidi [gambar]

gambar asal di SINI
Public event · By Project Ziarah

6 April at 10:00 until 8 April at 18:30

Taman Tasik Taiping, Perak
Anjuran Bersama Majlis Perbandaran Taiping
DIRASMIKAN OLEH : YB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, Menteri Pertahanan Malaysia

~Pameran & Jualan~Pertandingan Memasak~Konsert Stesen Radio~'Senam Santai'~Pertandingan Mewarna~Sesi Ramah Mesra bersama 126 artis jemputan~Konsert Ziarah for Peace~Street Soccer~Pertandingan Karaoke~Cabutan Bertuah~dan pelbagai lagi aktiviti~

UNTUK MAKLUMAT LANJUT, LAYARI

* * * * * * *

begini kisahnya..

7 April 2012 jam 9 malam dengan rasa berat kaki aku pergi singgah di Taman Tasek Taiping selama lebih kurang 1jam dilokasi anjuran Karnival Ziarah For Peace yang gagal dirasmikan oleh Ahmad Zahid Hamidi semalam [Klik Sini]. Aku tiba di depan tapak konsert tersebut yang baru selesai berlansung ucapan dari Yang DiPertua Majlis Perbandaran Taiping Sdr. Shahrom bin Dato Abd Malik.

Aku juga dapat tahu konsert hiburan pada malam itu akan menampilkan beberapa artis yang terdiri daripada kumpulan XPDC,MAY dan Bandi AMUK, artis lain aku tak tahu. Artis pertama yang membuat persembahan pada malam itu dengan tarian “Goyang Gerudi” oleh seorang artis dangdut wanita… tak silap aku Sheda…

MasyaAllah..!!! Bergegar Taman Tasek Taiping dengan program Ziarah For Peace konon-nya…mungkin inilah Goyang Gerudi Ala Wasathiyah yang di mahukan UMNO BN agaknya..hahaha…

Selesai “Goyang Gerudi Wasathiyah” aku kuatkan semangat..hahaha..untuk saksikan seorang lagi artis wanita yang juga selibriti TV3 iaitu Efa Razdiah membuat persembahan di pentas.. Pakaianya memang seksi dan seksa bagi aku…hehehe.. Agak memeranjatkan kerana Efa Razdiah membuat persembahan dengan beberapa orang Mak Nyah.Kalau tak silap aku dalam 7 ke 8 orang Mak Nyah diatas pentas. Maka Gegak gempitalah suasana Taman Tasek Taiping dengan gelek-kan Efa Razdiah bersama dengan Mak Nyah.

Selesai sebuah lagu dari Efa Razdiah…” Terima kasih dan berikan tepukan kepada ratu-ratu Taiping…bla..bla..bla”- Ujar Ifa Radziah sambil memperkenalkan Mak Nyah- Mak Nyah yang di anggap ratu Taiping sorang demi sorang kepada penonton dengan nama-nama seperti Ziana Zain Taiping, Fasha Shanda dan sebagai.

Mak Nyah Ratu Taiping..!!!!! Sungguh mengaibkan dan memalukan bagi warga Taiping apabila Mak Nyah di anggap ratu di Taiping. Timbul persoalan bagi aku adakah penganjur dan artis-artis yang dijemput seramai 126 orang itu sedar akan konsep Ziarah yang di bawa dalam Kanival ini..?? Adakah dengan mengangkat Mak Nyah sebagai ratu Taiping membawa unsur positif kepada warga Taiping..???

Aku angkat kaki macam tajuk lagu Sheda...haha.. untuk tinggalkan lokasi apabila hujan mulai turun,semasa bergerak ke kenderaan aku berselisih dengan sekempulan anak muda dalam belasan tahun dengan bau aroma yang amat meloyakan…bau arak… MasyaAllah..apakah objektif dan sasaran program sebegini.. Bagi aku program ziarah ini berjaya membawa keruntuhan moral dan akhlak muda mudi dan masa depan tanah air.

sumber : orangni.blogspot.com

sumber : orangni

notasemut : dalam diam diam diorang ni support juga golongan maknyah rupanya. dah la majlis yang dirasmikan oleh menteri pertahanan pulak tu. kah kah kah! lu jadi menteri lorong haji taib lagi baik la woi! pui!


menjelang Bersih 3.0 - undi sokong naik ke 80%

sumber : sinar - jumaat, 6 April 2012

sumber : sinar hari ini

notasemut : anda sokong atau bantah? sila undi di sini - [www.sinarharian.com.my]


menjelang PRU13 - mansuh PTPTN jejas Melayu [muka depan utusan]

sumber : utusan syaitan, hari ni

notasemut : sepatutnya, tajuk yang sebenar ialah - Mansuh PTPTN Jejas Kroni. kah kah kah! sumpah, ini lah berita paling bangang pernah gua jumpa dalam sejarah hidup gua sebagai seorang melayu. dan disebabkan berita bangang macam ni la, gua malu jadi melayu. bodoh lahanat punya utusan. mentaliti tahap terendah. harap penulis berita ni berhenti kerja dan jadi anjing sepenuh masa.